Gyűlik a pénz a Soros-terv kivédésére

2018.01.30

Több tízezer, adományozásra kérő levelet küldött ki a Fidesz január 2-a óta, amire eddig több mint 36 ezren válaszoltak.

Eddig 186 millió forintot küldtek a Fidesz támogatói a Soros-terv elleni harchoz - számolt be a Magyar Időknek Hidvéghi Balázs. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója elmondta: több tízezer, adományozásra kérő levelet küldött ki a párt január 2-a óta, amire eddig több mint 36 ezren válaszoltak.

Az akcióban átlagosan ötezer forintot küldtek támogatóink, főleg mikroadományokról beszélhetünk tehát, amit ezúton is szeretnénk megköszönni - tette hozzá. Megjegyezte: a Fidesz régóta él a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel, ami egyben fontos visszajelzés is a pártot támogatók részéről.

A befolyó összeg felhasználásáról elmondta: felvilágosítóanyagokat, plakátokat készítenek belőle a kormánypártok előtt álló harchoz. Az akció nyitott, terveink szerint még fogunk élni ezzel a lehetőséggel a következő hetek folyamán, vagyis újabb levelek kiküldésére is sor kerülhet - hívta fel rá a figyelmet.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke korábban is kért támogatást a kormánypárti szimpatizánsoktól. 2014-ben a rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását és a Brüsszel elleni harcot támogathatták a levelet kézhez kapók. Az aktuális, január 2-án kezdődött akcióban Orbán Viktor levélben kereste meg azokat a Fidesz-támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak.

A kormányfő, pártelnök ismertette a következő időszak kihívásait, azt, hogy Soros György tevékenységével szemben "most mindennél fontosabb megvédeni Magyarországot, azért, hogy valóban magyar ország maradjon".

Hirado.hu