Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség a Czeglédy-ügyben

2018.01.30


Erkölcsi és politikai felelősség terheli Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a Czeglédy-ügyben - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden az M1 aktuális csatornán.

A politikus úgy fogalmazott, hogy Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc "strómanja", aki mögött az egyébként egymással veszekedő baloldal feltűnően összezárt.

Egyértelmű, hogy a diákok ki nem fizetett bérét, valamint az áfacsalásból megmaradt pénzt, amit a nyomozók nem találtak meg, az MSZP és a DK kasszájában kell keresni - mondta Budai Gyula.

Kitért arra is, a Magyar Idők - MSZP-s forrásra hivatkozva - keddi számában írt arról, hogy a párt Szombathelyen egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indítaná Czeglédy Csabát az áprilisi választásokon. Ez a feltűnő támogatás arra utal, hogy ebben az ügyben "nagyon nagy svindlinek" kell lennie - jegyezte meg a fideszes képviselő.

Budai Gyula a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, az Altus Portfólió Kft.-vel szemben indított jegybanki piacfelügyeleti eljárás arra utal, hogy a kölcsönügyletek jogszabályba ütköztek, azaz nem tekinthető "baráti kölcsönnek" az Altustól a Human Operatornak adott 200 millió forint.

A politikus kijelentette, ha a gyanú bebizonyosodik, büntetőeljárás kezdeményezhető, ő pedig személyesen is megteszi majd a feljelentést.

MTI