Gyurcsány megint leszólja Áder Jánost

2017.05.09

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint Áder János köztársasági elnök elődjéhez, Schmitt Pálhoz hasonlóan nem az alkotmányhoz, hanem a "Fideszhez hű, a Fidesz kiszolgálója" és politikai, erkölcsi értelemben nem a demokratikus magyar köztársaság elnöke, hanem a "Fidesz egyik végrehajtó katonája".

Gyurcsány Ferenc keddi győri lakossági fórumán egy étteremben mintegy százötven ember előtt kifejtette, a DK hétfőn azért nem vett részt az államfő beiktatásán, mert álláspontjuk szerint egy köztársasági elnöknek meg kell testesítenie a nemzet egységét és óvni az alkotmányosságot. Áder János Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint erre nem alkalmas, szemben Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László elnöki tevékenységével.
Az ellenzéki pártelnök szerint a reménybeli kormányváltás után a legnagyobb kihívás az lesz, hogy szembe kell nézni azzal: a Fidesz "meghódította Magyarországot", mindenhová a saját embereit ültette. A kiépült államhatalom már nem az embereket képviseli, ezért nem egyszerű kormányváltásra, hanem "új rendszerváltozásra" van szükség - mondta Gyurcsány Ferenc.

MTI