Gyurcsány: Miért kellene itthon tartanom minden pénzemet?

2018.02.01

Leadott vagyonnyilatkozata pontos és törvényes; a bécsi befektetési számláján lévő, körülbelül félmillió euró értékű részvény és kötvény a nyilatkozatában feltüntetett, mintegy 605 millió forintnyi befektetésnek a része - ezt mondta Gyurcsány Ferenc újságírók kérdéseire a Köztársaság napja alkalmából tartott rendezvény után. A bukott miniszterelnököt portálunk is szerette volna megkérdezni a ma kirobbant botrányról, ám Gyurcsány egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.

A média munkatársai a Magyar Idők cikke nyomán arról faggatták a DK elnökét, hogy miért tart 150 millió forintot egy osztrák bankszámlán és miért nem írta bele a vagyonnyilatkozatába. Gyurcsány azzal próbált érvelni, hogy "a kormányban nem bízva" kezelik részletekben a befektetéseiket és különben is európai polgár, nem is érti miért kellene itthon tartania a megtakarítását.

Egy magyar és egy osztrák bank mellett két magyar pénzügyi szolgáltatónál tartják a pénzüket - részletezte gazdasági stratégiáját a pártelnök. Hangsúlyozta, hogy a vagyonnyilatkozata pedig szerinte azért nem lehet hibás, mert annak kitöltési útmutatója alapján nem kell részletezni, hogy hány különböző befektetése van, azokat elég összegezve feltüntetni. Külön kiemelte, hogy nem csak saját, de családtagjai vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozta.

Arra a konkrét kérdésre, hogy miért Ausztriában tartja befektetését, így felelt:

Miért kellene itthon tartanom minden pénzemet? Európai polgár vagyok. Európában tartom a pénzemet.

A DK támogatását firtató kérdésre azt válaszolta Gyurcsány, hogy pártja képviselői tiszteletdíjuk havi tíz százalékát a DK-nak utalják, emellett a kampány végéig ő maga 100-120 millió forintot ad kölcsön a pártnak. A bukott miniszterelnököt portálunk is szerette volna megkérdezni a ma kirobbant botrányról, ám Gyurcsány egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.

ps.hu