Gyurcsány mindig csak elvett a családoktól

2017.05.11

Gyurcsány Ferenc mindig csak elvett a családoktól, a családi pótlékot is megadóztatta - reagálta a Fidesz-frakció Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Varju László kormányra jutásuk esetén harmincszázalékos családipótlék-emelést ígért az átlag alatt keresőknek. A gyermeküket egyedül nevelő, átlag alatt kereső szülők esetében ötven százalékkal növelnék a juttatást.
A Fidesz reagálásban az áll, a Gyurcsány-Bajnai kormány elvette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, elvett egy havi családi pótlékot és még meg is akarta adóztatni azt. 

Ha az Alkotmánybíróság 2009-ben nem akadályozta volna meg, akkor havi több ezer forintot húztak volna ki a gyermekesek zsebéből a családi pótlék megadóztatásával - tették hozzá.


"2010 óta nemcsak megvédtük a családi pótlékot, hanem bevezettük a családi adórendszert, amellyel több pénz marad a családok zsebében, a legalacsonyabb keresetű családoknak gyakorlatilag adóznia sem kell" - írták, azzal együtt, hogy jövőre tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye és minden eddiginél több pénzt fordítunk az ingyenes tankönyvellátásra, az ingyenes gyermekétkeztetésre és a családok otthonteremtésére.

MTI

nemzetunk.hu