Hamarosan kisebbségi iskolák Ausztriában osztrák gyermekeknek?

2017.10.24

Sok érintett nebuló, szülő és tanár tudja már régóta: számos helyen az osztrák gyerekek eltűnőfélben lévő kisebbségben vannak az iskolákban. Pontosan az urbánus helyeken nő egyre inkább az igény a szülők részéről, hogy gyermekeiket kisebbségi iskolákba írassák be, vagyis oda, ahol osztrák tanulók alkotják a többséget az osztályban.

Egy Bécs-Floridsdorf-i hétéves tanuló édesanyja vázolta nemrégiben azt a kétségbe ejtő helyzetet, amibe kisgyereke került. Borzalmas hangulatban van és állandóan beteg. Éjjel felriad. Az anyukának most mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy átírassa magániskolába kisfiát, és ott fizessen a privát oktatásért.

LOVASISTVAN.HU  

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...