Három muszlim nő ütött, rúgott, késelt egy óvónőt

2017.06.12

Régebben lehetett naiv egyénektől olyasmit hallani, hogy a BBC az újságírói etika zsinórmértéke, a tapasztalt ember viszont már akkor is tudta, hogy az egy ugyanolyan propagandaadó, mint a fősodratú média többi tagja. 

Londonban három muszlim nő megtámadott és késsel megvágott egy óvónőt, miközben Allahról kiabáltak. Karrien Stevens, a Little Diamonds óvoda igazgatónője nyilatkozott a kolléganőjét ért támadással kapcsolatban. A BBC ezt a változatot mutatta be (az "ázsiai" a brit polkorrekt szóhasználatban pakisztáni muszlim bevándorlót jelent): Húszas éveikben járó három fiatal lány, ázsiaiak, követték őt, és hátulról megtámadták.                                           Lerángatták a földre, és aztán rugdosták, ököllel ütötték. És aztán az egyikőjük előszedett egy kést, és végighasította a karját. Karrien Stevens a The Telegraph-nak adott interjújában ezt mondta: Munkába sétált, egészen hétköznapiasan, mert csodálatos fényes nap volt, az állomásról, és három lány volt mögötte. Nem igazán figyelt fel erre. Nyilvánvalóan kántáltak. Abban a pillanatban nem tudta, hogy mit kántálnak, és aztán hirtelenjében megtámadták azt mondva, hogy 

"Allah! Allah!". 

És aztán nyilvánvalóan a földön volt, és ököllel ütötték, rugdosták, és aztán az egyikőjük előszedett egy kést, és megvágta a csuklójától a könyökéig. Karrien Stevens az Evening Standardnek adott interjújában megemlítette, hogy "Allahról kiabáltak, arról meg a Koránról". A BBC tehát szándékosan kivágta az Allahra vonatkozó részt, mert az nem illett a nézőknek eladandó polkorrekt mondanivalójához. A tapasztalt ember pontosan tudja, hogy fordított esetben, azaz ha három fehér ember támadott és vágott volna meg egy muszlim nőt azt kiabálva, hogy "Britain First!" a BBC éjjel-nappal azt sugározta volna. 

Amikor Michael Heaver rákérdezett a dologra, a BBC-s Daniel Sandford a Twitter-oldalán ezt az arcátlan választ adta: "Mint már tegnap elmagyaráztam, mi éppenséggel leellenőrizzük a sztorikat, mielőtt közöljük azokat. Sajnálom, hogy a tények, ahogyan azokat meg tudjuk állapítani, nem felelnek meg az Ön narratívájának". Később még azt tette hozzá, hogy a rendőrség óvta őket ettől a változattól, mármint hogy megemlítsék Allahot és a Koránt. A BBC honlapján ugyan szerepel az, hogy a késes támadást a rendőrség  gyűlölet bűncselekményként kezeli, és hogy Karrien Stevens azt mondta, hogy a támadók "valami Allahhal és a Koránnal kapcsolatos dolgot" kiáltottak, azonban az interjúból azt a részt kivágták. Rögtön adódik a kérdés, hogy ha azt leellenőrizték és elég hitelesnek tartották, hogy a honlapjukra feltegyék, akkor miért vágták ki az interjúból? 

Élek a gyanúperrel, hogy azért, mert sokkal többen bámulják a televíziót, mivel az erőfeszítést nem igényel, mint ahányan veszik a fáradtságot, hogy a dolog után járjanak, és így a BBC abban reménykedett, hogy az átlagnéző előtt a támadás motivációja ismeretlen marad. Mindez pedig megfelel a fősodratú média által eladandó polkorrekt narratívának, hogy a terrorizmusnak semmi köze sincs az iszlámhoz. Ez most nem jött össze, de azon érdemes elgondolkodni, hogy vajon hányszor próbálkoztak, illetve fognak még próbálkozni egy ilyen húzással? 

kurucz.info