Ismét gyanúsítottként idézhetik be a jobbikos képviselőt

2017.05.30

Csütörtökön dönthet az Európai Parlament Kovács Béla, a Jobbik uniós képviselője mentelmi jogának felfüggesztéséről, melyet hétfői ülésén indítványozott az EP jogi bizottsága.

Amennyiben megszavazzák az előterjesztést, a jobbikos politikust költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség idézheti be gyanúsítottként - tudta meg a Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész tavaly szeptemberben indítványozta az unió csalás elleni hivatalától, az OLAF-tól érkezett jelzés alapján. A politikus a gyanú szerint 2012-2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel több hónapra szóló brüsszeli szakmai gyakorlatra, de valójában az érintettek nem jártak ott és semmilyen munkát nem végeztek.

Kovács Bélának másodjára függeszthetik fel jogi védettségét Brüsszelben. A képviselővel szemben az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a politikus egy jelenleg is aktív, egykori KGB-ügynökkel kapcsolatos nyomozás során a titkosszolgálat látókörébe került - írta a Magyar Idők.