Ismét hatalmas pofonba szaladt bele a jobbikos polgármester

2017.05.07

Hetek óta foglalkoztatja a közvéleményt Janiczak Dávid ózdi polgármester kiszivárgott hangfelvétele, most már a Fidesz is megszólalt.

A Fidesz azt szeretné, ha Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere tisztázná magát a sajtóban megjelent korrupciógyanús ügyben"

- jelentette ki Németh Szilárd, a nagyobbik kormánypárt alelnöke.

Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid irodájából olyan hangfelvétel szivárgott ki, melyen hallható, amint a városvezető és pár társa arról beszélnek, hogy miként tudnának megszabadulni az egyik indulótól a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt, több mint 400 millió forintos pályázaton. 

A jobbikos polgármester ezt úgy kívánta elérni, hogy érvénytelennek nyilvánítják a nekik nem tetsző pályázatot. Mire tromfol az ózdi bossnak az egyik samesza és rögtön közli is, hogy rá fogja állítani az embereit a másik cégre, hogy találjanak valami kompromittálót"

- mondta Németh Szilárd.

A pályázaton érdekes módon végül a Janiczak által preferált vállalat nyert.                             Németh Szilárd kifejtette, hogy a Fidesz azt szeretné, hogy a polgármester kiálljon és tisztázza, valóban ő hallható-e a hangfelvételen, továbbá az ügyben valóban befolyásolták-e a közbeszerzést, illetve történt-e vesztegetés.

A polgármesternek arra is választ kell adni, kapott-e pénzt ennél a közbeszerzésnél, és ha igen, hány százalékot. Aki egyszer csinál ilyet, az általában úgy szokott lenni, hogy többször is, ezért szerinte fontos kérdés az is, hogy történt-e ilyet eset korábban is Janiczak Dáviddal"

- fogalmazott az alelnök.

Bár Janiczak később kiadott egy közleményt, abban semmi konkrétum nem volt, csupán azt írta, hogy a városvezetés átlátható munkát végez.

888.hu