Ismét megbukott az Orbán-kormány az újabb jelentéktelen ultimátumtól

2018.02.01

Vagy leül tárgyalni a Független Diákparlament nevű csoporttal a miniszterelnök, vagy a marginális gittegylet tömegdemonstrációkat szervez a hazai oktatás átalakításának kikényszerítéséért - hangzott el szerdán a szervezet tucatnyi szimpatizánsának részvételével megtartott gigatüntetésen, amelyen ugyanannyi újságíró jelent meg, mint tüntető, a társaságra pedig ötször annyi rendőr vigyázott. Ma is megbukott Orbán!

Február 7-ig adott határidőt Orbán Viktornak a Független Diákparlament arra, hogy megkezdje a tárgyalásokat velük az oktatási rendszer átalakításáról. Ha a miniszterelnök nem veszi komolyan a tanulók ultimátumát, akkor február 23-tól a diákok nagyobb megmozdulásokat tartanak Budapesten - hangzott el a társaság szerdai, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) épülete előtti performanszán. A környékbeli kutyasétáltató nénikkel együtt egy közepes gimnáziumi osztályt kitevő tömeg - amelyre ötször annyi rendőr vigyázott - azért verbuválódott össze, mert szerda estig adtak időt arra korábban Balog Zoltánnak, az Emmi vezetőjének, hogy válaszoljon a január 19-ei demonstrációjukon megfogalmazott 12+1-pontos követeléseikre, amelyek olyan komoly, sarkalatos témákat fogalmaznak meg, minthogy ne legyen nulladik óra, és ne kelljen annyit tanulni. Balog minisztert személyesen is várták a szerdai mutatványra, de ő nem érkezett meg, ezért a vezérszónokok egy, a Budapest Pride-ról megörökölt megafonba kiabálva buzdították a hatalmas tömeget, amelynek tagjai aztán elszántságuk jeléül mécseseket gyújtottak a járdán, miután egy komolyabb logisztikai feladat megoldásaként sikerült felállítaniuk a logójukat ábrázoló táblát, amelynek a talpát elfelejtették magukkal hozni.

Az eseményen a PestiSrácok.hu stábja megkérdezte Tarnay Kristóf Ábelt , a Független Diákparlament kommunikációs koordinátorát, hogy a múltkori demonstrációjukon miért állították azt: Balog minisztertől nem kaptak választ a felvetéseikre. Erre először azt a választ kaptuk, hogy azért, mert nem kaptak. Tudósítóink ezért megmutatták Tarnaynak azt a levelet, amelyet az Emmi vezetője már a pénteki tüntetés kezdete előtt jóval eljuttatott a szervezetüknek, mire kisebb válságtanácskozás kezdődött, amelynek eredménye az lett: azért, mert Balog válasza nem a követeléseikre vonatkozott. Tarnay szerint nincs különbség abban, hogy letagadták Balog levelét, illetve abban, hogy megkapták ugyan, de nem tetszett nekik. A miniszter válasza, annak ténye valószínűleg nem is szerepelt a múlt pénteki világmegváltás forgatókönyvében. 

Tarnay Kristóf Ábeltől igyekeztünk megtudni azt is, szervezetük mitől érzi olyan erősnek magát, hogy már csak a kormányzat legfelsőbb tisztségviselőivel hajlandók tárgyalni, mire azt a hárító választ kaptuk, hogy nem ők érzik erősnek magukat, hanem az összes diákot szeretnék képviselni. Tarnayt az sem szomorította el, hogy a "gigatüntin" annyi újságíró jelent meg, mint ahány demonstráló. Mint mondta, legközelebb bizonyára többen lesznek.Megkérdeztük, hogy ennek logikája mentén akkor mi a céljuk: az egyeztetés Orbán Viktorral, vagy a balhé. Tarnay Kristóf Ábel megnyugtatott mindenkit, hogy természetesen az egyeztetésen van a hangsúly. Kíváncsiak voltunk, hogy ennek érdekében megkeresték-e már az Országos Diáktanács képviselőit, akik hivatalosan és folyamatosan is egyeztetnek a kormányzattal oktatási kérdésekben. Tarnay válasza erre az volt, hogy ilyen igény már a Független Diákparlament néhány tagjában megfogalmazódott, így lehet, hogy majd beszélnek róla egymás között...

Pestisracok.hu  

KATT IDE:

https://pestisracok.hu/ma-megbukott-orban-egy-osztalynyi-diaktuntizo-adott-ultimatumot-kormanynak-kepgaleriaval  

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.