Itt az újabb jobbikos botrány

2017.05.14

Titkos felvétel a korrupciógyanúról, megint egy jobbikos botrány... Mit csinálnának ha hatalamat kapnának?

Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester egy hét alatt nem tudta cáfolni az egyik beruházással összefüggő korrupciógyanút - jelentette ki tegnap Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

A részleteket ismertetve elmondta: egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a városi ivóvízellátás modernizálásáról szóló program előkészítésében "furcsa hangok" jelentek meg, a jobbikos polgármester egy számára kedves céget szemelt ki a beruházásra, egyik embere pedig azt közölte vele, hogy el tudják intézni és "legyalázzák" a másik pályázót. Néhány hétre rá a kedvezményezett cég megnyerte a tendert, noha ajánlata 40 millió forinttal többről, 417 millió forintról szólt - tette hozzá.

Miután a Jobbik alelnöke eddig nem tudta cáfolni a kiszivárgott felvételeket, Vona Gábor, a párt elnöke ugyanúgy hallgat, pedig nyilatkoznia kellene az ügyben - jelentette ki Németh Szilárd .

AZ ÚJ ERŐ???

Németh Szilárd arra vár választ, hogy Janiczak Dávid részt vett-e az előkészítésben, jutott-e neki az árkülönbözetből és ez volt-e a gyakorlat máskor is. Azt mondta, a hatóság foglalkozik majd az üggyel, mert nemcsak hogy erkölcsi problémák vannak és közbeszerzési szabálytalanság történt, hanem komoly törvénytelenség is fennforog.

A korrupciógyanús ügyről az Origo számolt be először egy hangfelvétel alapján. Ezen Janiczak Dávid polgármester arról beszélget a munkatársaival - köztük a jegyzővel - hogy a város ivóvízellátásának fejlesztésére kiírt pályázaton hogyan nyerhetne az a cég, amelyik drágább ajánlatot tett.

Végül - mint jeleztük - a drágább ajánlatadó győzött a pályázaton. Szülői intelem a trágárság? Büntetőjogi kategóriába tartoznak a jobbikos Szilágyi György fenyegetései - erről beszélt Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1- en.

Szilágyi György még hétfőn fenyegette meg tettlegességgel a Parlamentben Dömötör Csaba államtitkárt. Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője viszont továbbra is kiáll a fenyegetőző honatya mellett. Szerinte Szilágyi György csak próbálta gyakorolni azt a szülői felügyeleti jogot, amit, úgy tűnik, Dömötör Csabával szemben korábban elmulasztottak, mert "minden tisztességes háztartásban azért a szintű hazudozásért legalább egy tasli, egy füles jár".

Forrás: beol.hu