Jeszenszky Géza is Soros kottájából játszik?

2017.10.21

Jeszenszky Géza egykori jobboldali értelmiség szerint tragikomikus a Soros elleni propaganda és a nemzeti konzultáció, miután a letelepedési kötvények révén bűnözőket is beenged az ország az Európai Unióba - véli Jeszenszky Géza.

Az Antall-kormány bukott külügyminisztere a Simicskista Magyar Nemzetnek adott interjúban a nemzeti konzultációról azt mondta:

szégyenteljesnek tartom, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját.

Biztos, hogy nincs Soros-terv - állítja. 

Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amiket a szájába adnak, hazugságok. Aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet.

Nem kedvelem Sorost, aki 1990 előtt sok jó ügyet és személyt támogatott, utána viszont kemény, sokszor unfair ellenfele volt az Antall-kormánynak. Sok mindenben, például a bevándorlás ügyében eltér a véleményünk, de ettől még tragikomikusnak tartom, hogy már másodszor teleplakátolják vele az országot - tette hozzá.

Veszélyben az unió jóindulata

Úgy véli, Magyarország uniós tagsága nincs veszélyben amiatt, hogy a kormányzati kommunikációban Brüsszel Magyarország ellenségévé lépett elő.

A jóindulat viszont igen, és ez a 2020 utáni támogatások mértékében még gondot okozhat.

A kötelező kvóta - úgy tűnik - lekerült a napirendről. De ott érzékelek egy ellentmondást, hogy igazolt menekülteket nem fogadunk be, ellenben letelepedési kötvényt vásárló gyanús figurákat igen. Távol kell tartani a terroristákat, de a bűnözőket is - fogalmazott Jeszenszky Géza a lapnak.

MTI