Karácsony szerint csak egymillió szavazat hiányzik a Fidesz leváltásához

2017.05.29

Le tudom váltani Orbán Viktort, de nem hiszem, hogy csak én vagyok erre képes. Mégis, a kormányváltáshoz hiányzó egymillió szavazó összegyűjtésében talán hatékonyabb vagyok, mint bárki más, aki most ilyen ambíciókat táplál - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Karácsony Gergely.

A Závecz Research, illetve a Republi­kon Intézet által is nulla százalékosra mért Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az MSZP és a DK szükséges, de nem elégséges feltételei a rendszerváltásnak, az ő szavuk ugyanis nem jut el ahhoz az egymillió emberhez, akiket meg kell szólítani, ezért velük a választó­kerületek szintjén tud együttműködést elkép­zelni. Karácsony lehetségesnek tartja egy választási párt megalakulását is, szerinte az emberek közvetlen bevonásával meg lehet találni azokat a jelölteket és azt a vezetőt, aki a levezénylésre alkalmas. - El tudom képzelni magam ebben a szövetségben az utolsó és az első helyen is - tette hozzá.

Karácsony Gergely a hét végén bemutatta pártja budapesti és Pest megyei egyéni választókerületi képviselőjelöltjeit, akik szerinte nemcsak az ellenzék meglévő szavazóit tudnák megszólítani, hanem a hiányzó egymillió bizonytalan szavazót is. Megerősítette, hogy a kormányváltás érdekében továbbra is nyitottak az együttműködésre más ellenzéki pártokkal az egyéni választókerületekben is, egyelőre azonban arra készülnek, hogy önállóan is el tudjanak indulni a választáson.