Kell egy köcsög a családba? Soros a hagyományos családmodellnek is nekimegy

2017.05.24

Budapesten hamarosan elkezdődik a Családok Budapesti Világtalálkozója, így a CEU feltétlen szükségét érzi annak, hogy egy ellenkonferencia keretein belül tárgyalja a konzervatív családmodell elavultságát, az LGBTQI családjogokat, illetve valószínűleg azt, hogy mennyire tragikus, hogy a heteroszexuális párok kisajátítják a gyermeknemzés és a családalapítás jogát. A kezdeményezés egyébként nem meglepő, hiszen a Soros Györgyhöz köthető szervezetek rendre megpróbálják rossz fényben feltüntetni az eseményt és homofóbiának, uszításnak beállítani azt, ha valaki a hagyományos családmodellben gondolkodik.

A CEU egy elismert egyetem, ahol komoly tudományos munka folyik állítólag. Ha a gender szakot is nézzük, akkor ez tényleg igaz lehet, hiszen egy alkalmat sem mulasztanak el, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a férfi-nő-házasság alapú családmodell mára a sötét múlt megmosolyogni való szimbóluma lett és energiát nem sajnálva kutatják a jobb megoldásokat.

Ennek remek példája a Családok Budapesti Világtalálkozójával egyidőben szervezett CEU-s ellenkonferencia, amely nem titkolt szándéka, hogy a hetero-normatív jobboldali, konzervatív, anti-gender családmodellel kapcsolatos témákról beszéljenek az erre nyitott közönségnek. Az eseményen szóba fog kerülni az egyes család-formációk geopolitikai háttere is - nyilvánvalóan kizárólag "tudományos" alapon -, vagyis feltehetően arról fognak beszélni, hogy a csökkenő európai népesség problémáját a migrációval kell megoldani.

A közép-európai régió kulcsfontosságú szerepe van az anti-gender mozgalmak és a globális jobboldali politika támogatásában. Például: A Családok Világtalálkozója is Budapesten tartja az éves konferenciáját a család-és nemzetépítés jegyében. 

- olvasható az esemény leírásában.

A család intézménye láthatóan nagyon fáj a baloldalnak és a soroskommandónak: a 444 például egy cikket is leközölt arról, hogy a WCF tevékenységének jelentős részét az teszi ki, hogy az abortusz és az LMBT-jogok ellen kampányolnak. Ezt a Southern Poverty Law Center információira támaszkodva állítják, akikről kis utána olvasással megtudható, hogy az Open Society Foundation 10M dollárt adott nekik arra, hogy feltérképezzék a "gyűlöletszervezeteket". A 444 cikkében még hivatkozásként a Human Rights Campaign is szerepel, ami szintén az Open Society Foundation, ahogyan a Mother Jones nevű weboldal is, amely szintén elérhető a cikkből.


Érdekes még megnézni az Átlátszó témába vágó cikkét is, amely szintén hivatkozik a már említett Human Rights Campaign Foundation 24 oldalas, "Exposed: The World Congress of Families - an organization exporting hate" című 2015-ös tanulmányára, amelyben azt állítják, hogy a rendezvény bátorítja a radikálisan homofób szervezeteket a "természetes család" védelmének leple alatt, pedig a szervezők minden országban kapcsolódnak a konzervatív szervezetekhez. Mindezek után ugye már nem is olyan meglepő, hogy éppen a CEU szervez ellenkonferenciát.

A Családok Budapesti Világtalálkozóját május 25-28 között tartják. A rendezvény arra hivatott felhívni a figyelmet, hogy a nemzetek, a világ jövője a családokban van. A program kiemelt témája lesz az élet elfogadása, a gyermekvállalás, a férfi és nő házasságára alapuló család értéke az utóbbi évtizedekben megkopott, azonban a fenntartható jövő érdekében szükség van ezek helyreállítására. A Családok Budapesti Világtalálkozójának részeként május 28-án Családi Fesztivált szervezünk, amelyen számos színes kulturális program és szórakozási lehetőség várja majd a családokat.

Pestisracok.hu nyomán