Kijózanodnak a Svédek is? Kezd elegük lenni az agresszív migránsokból

2017.05.10

Egy friss kutatás szerint a gyakori, sokszor igen brutális szexuális támadások következtében Svédországban egyre negatívabb megítélés alá esnek a migránsok.

A Daily Mail az Európai Rasszizmus Elleni Hálózat (ENAR) kutatására hivatkozik, amely a migránsokat sújtó rasszizmust és kirekesztést vizsgálta összesen 26 EU-s országban.

Refugees welcome?

Fotó: AFP
Fotó: AFP

Az ENAR-kutatás eredménye azt mutatja, hogy a korábban baloldali fellegvárnak számító Svédországban egyre szkeptikusabban állnak a migráció kérdésköréhez. Erre utaló jelek már korábban is voltak, beszámoltunk például arról is, hogy gyakorlatilag egyedül a baloldal támogatja már csak a migrációt a skandináv országban.

A migrációs politikát tekintve Svédország sokkal haladóbb, mint a többi tagállam, ám ez a tendencia változik"

- nyilatkozta az ENAR szóvivője, Georgina Siklossy.

Hozzátette, hogy számos, bevándorlást korlátozó intézkedést hozott Svédország a közelmúltban, emellett pedig a média bevándorláspárti hangvétele is sokat változott: egyre gyakrabban találkozhat az ember migránsellenes véleményekkel.

A változó tendencia támasztja alá az is, hogy Svédországban rohamosan növekedik a bevándorlásellenes párt népszerűsége, emellett azonban a szélsőjobboldal is erősödésnek indult. 888.hu