Kirúgnák a professzort, mert nem eléggé píszí

2017.04.19

A University of California Los Angeles (UCLA) vezetése ki akar rúgni egy konzervatív professzort, aki ellenáll a politikai korrektségnek.

Keith Fink, a UCLA professzora médiajog és szólásszabadság órákat tart az egyetemen már vagy 10 éve, most mégis attól fél, hogy a vezetés egy szokásos, tanárokon végzett felülvizsgálattal próbál megszabadulni tőle, mivel nem elég polkorrekt az egyetem nézetei szerint - írja a hirado.hu. A portál szerint az egyetem korábban már indoklás nélkül csökkentette a rendkívül népszerű tanár óráinak létszámát kétszázról 150-re, valamint kisebb terembe is költöztette a hallgatóságot annak ellenére, hogy senki sem panaszkodott a túlzsúfoltságra, gyakorlatilag harc ment a helyekért.

UCLA

Olyan bűnei voltak többek között az oktatónak, hogy nem teremtett a diákjai számára úgynevezett "biztonságos teret" (safe space), ami gyakorlatilag egy kritikáktól és ellenvéleményektől mentes hely, ahol nincs helye például homofóbiának vagy egyéb gyűlöletbeszédnek, nem ítélik el és nem utálják az embert. Ezen kívül nem alkalmazott úgynevezett "trigger warningot" sem, ami általában egy figyelmeztetés a szöveg elején az olvasónak, hogy az ott olvasottak esetleg érzelmileg kártékonyak lehetnek a számára.

Az egyetemi szabályzat szerint minden oktatónak át kell esni időnként egy megfelelőségi vizsgálaton, ami legtöbbször persze csak formalitás, de negatív végeredmény esetén a tanárt elbocsátják.

Ezekhez a vizsgálatokhoz csatolnia kell a tanárnak olyan diákok neveit, akikkel az egyetem felveheti a kapcsolatot, hogy értékeljék a professzorokat. Fink azt állítja, hogy az ő listáját ugyanakkor szándékosan figyelmen kívül hagyja az intézmény és egy saját alapján vizsgálódik. Ezt abból következteti, hogy az ő csatolt dokumentuma véletlenül eltűnt, majd amikor ezt jelezte, az egyetem csak akkor pótolta a hiányosságot - írja a Daily Wire.

888.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...