Juhász Péterék tönkre akarják tenni a békés ünneplést

2017.03.14

Juhász Péter, az Együtt elnöke és rendzavaró társai arra készülnek, hogy tönkretegyék a március 15-i nemzeti ünnepet, mások békés ünneplését - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

Úgy fogalmazott: egy ideje rendszeresen megjelenik az ünneplők között egy rendbontó csoport, Juhász Péter és társai, akik az ünnepség alatt fütyülnek, hangoskodnak, sértegetik az ünneplőket, és ezzel magát a nemzeti ünnepet gyalázzák.

Ők és más, külföldről pénzelt szervezetek minden alkalmat megragadnak arra, hogy a magyar kormányt támadják"

- mondta a frakciószóvivő. Hozzátette: ezek a rendzavarók visszaélnek a gyülekezés szabadságával, most is erre készülnek, miközben ez az ünnep elválaszthatatlan része a magyar nemzeti hagyományoknak és a nemzeti gondolkodásnak, minden magyarnak ugyanazt jelenti.

A Fidesz arra kér mindenkit, aki méltón szeretne ünnepelni, hogy menjen szerdán fél 11-re a Magyar Nemzeti Múzeum elé, a díszünnepség helyszínére, és ott békésen emlékezzenek 1848. március 15-ére. "A kormány megteremtette az 1848-49-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között

mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni"

- mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Nemzeti Múzeum előtt, ahol az utolsó próbákat tartották az ünnep előtt.

  • A központi ünnepségekre, a budavári családi programokra tízezreket várnak.
  • Több mint 650 eseményt rendeznek országszerte az ünnep tiszteletére.

Kérdésre Kovács Zoltán elmondta: az elmúlt években kialakult a rendje annak, ahogy a rendőrség, az illetékes állami szervek és a rendezvényszervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne zavarja meg senki az ünnepet, és

a békesség fenntartása miatt szükség lehet elválasztani azokat, akik meg akarják zavarni a megemlékezést, és azokat, akik méltóképpen próbálnak ünnepelni.

Mindenkinek joga van szabadon ünnepelni - jelentette ki.