Lecserélte Érd rovásírásos tábláját a Kétfarkú Kutyapárt

2017.04.24

Galád módon a Kétfarkú Kutyapárt nevű viccszervezet gúnyt űzött Magyarországból és a magyarságot és történelmet tisztelő magyar állampolgárokból azzal, hogy Érd város rovásírásos helyiségnév tábláját igencsak visszás módon "Szia" szóra cserélték. 

Rovásértő olvasónknak feltűnt valami furcsa az Érd rovástábláján - megváltozott a felirat... Vajon mi és miért van most kiírva?

Rovástáblából - üdvözlőtábla

Az Érd rovástábláját valaki nagyon gondosan előkészülve, méretre vágott rovásos matricával felülragasztotta. Az új felirat most már üdvözli a városba érkezőket, hiszen az került rá, hogy "szia". Ugyanannyi betűből áll, mint "Érd", így a felületes szemlélőnek nem tűnhet fel elsőre a betűk cseréje. Aki viszont tud olvasni, az persze észreveszi.

Rovástábla - "új" felirattal: "Szia"

Viszont nem tudjuk eldönteni, vajon mi volt a szándéka a hekkernek (jelentése itt olvasható)? Rovástábla rongálásról, feliratok lefújásáról már adtunk hírt, de átrovással még nem találkoztunk. Sőt, épp Érd rovástábláját fújták le és javították ki öt évvel ezelőtt, amelyről itt már cikkeztünk.

Rovasinfo.info nyomán