Ma derül ki képviselő lesz-e Havas Henrik

2017.05.14

A Pest megyei Kisorosziban a képviselő-testület január 18-án feloszlatta magát, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A mintegy ezerfős település vezetéséért három független, és egy Magyar Munkáspárt által indított jelölt verseng. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy 800-an szerepelnek.

Itt indul független képviselőjelöltként Havas Henrik. Azt is megtudtuk, hogy Havas nem önszántából indul a képviselőségért, hanem családi ösztönzésre: "Huszonnyolc éve vagyok bejelentett lakosa a falunak, és egészen tavaly őszig eszembe se jutott, hogy részt vegyek a helyi közéletben. De akkor a feleségem elküldött a falugyűlésre. Azt mondta, hogy nagy zűrök vannak az önkormányzat körül, pláne most, hogy feloszlatta magát a testület. Na, életemben először elmentem a falugyűlésre, és nagyon nem tetszett, amit ott tapasztaltam. Nem értettem, hogy öt ember miért nem tud normálisan együttműködni, azt meg pláne nem, hogy a korábbi bukott polgármester, meg a helyére választott új polgármester miért nem tudja félretenni az ellentéteit, miért nem dolgoznak együtt a faluért. Aztán jó néhány helybeli megszólított az utcán, vagy éppen a boltban, és győzködtek, hogy vállaljam a polgármesterséget, vagy ha azt nem, legalább a képviselőséget."

Így lett képviselőjelölt Havas Henrik, aki az esélyeit illetően azt mondta: jó előjelnek tartja, hogy az indulásához szükséges ajánlások rövid idő alatt összegyűltek. 


                                 Előzmény: