Magyarul is megjelent a Sorost leleplező német sikerkötet!

2017.03.31

Ma jelent meg magyarul, a jövő héten pedig a PestiSrácok.hu kiadásában már a könyvesboltokban is elérhető lesz Andreas von Rétyi Soros Györgyről szóló könyve, amely a "George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége" címet kapta. A német szerző több mint kétszáz oldalon bizonyítékokkal alátámasztva, számtalan hivatkozással mutatja be, hogy a nemzetközi spekuláns milyen roppant arzenállal bír a világ menetének befolyásolására, a különböző nemzetek belpolitikájába való beavatkozásra és legitim kormányok megdöntésére. Mi Soros célja?; Milyen durva és kettős játékot játszik? Miért akarja Európát gyengíteni az általa is katalizált migránskrízissel? Miként robbant ki kormányellenes tömegtüntetéseket? - ezeket a kérdéseket is tárgyalja a könyv, amely a Soros-elleneseknek és a Soros-pártiaknak egyaránt szól.

A Soros-kötet szerzője az 1963-ban Münchenben született Andreas von Rétyi újságíró, aki honfitársához és kollégájához, a tragikusan korán elhunyt, de a magyar olvasók előtt jól ismert Udo Ulfkottéhez hasonló bátorsággal és oknyomozó igényességgel rántja le a leplet Soros György nemzetközi hálózatáról.

Andreas von Rétyi a könyvben Soros érdekeltségeit is górcső alá veszi, azokat 47 (!) oldalon keresztül sorolja úgy, hogy a felsorolás nem is teljes. "Az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) Soros György árnyékkormánya és bontókalapácsa" - szögezi le Rétyi, aki könyve egyik fejezetében azt is egyértelműsíti, hogy "Soros számára elégedettséget okozhat az, hogy miközben anyagilag a lehető legnagyobb nyereséget éri el, a világpolitikát is teljesen a saját érdekei szerint formálja".

Andreas von Rétyi az ukrán kormány 2014-es megdöntésében, a Majdan-puccsban is főszerepet tulajdonít Soros Györgynek. Rávilágít, hogy a Soros által támogatott és finanszírozott Vozrozdenyie (Reneszánsz) alapítvány miként működött együtt más, Ukrajnában tevékenykedő civil szervezetekkel és a milliárdos Reneszánsz alapítványa miként tevékenykedett az ukrán médiában. Az ukrán helyzettel összefüggésben Rétyi a Magyarországon most nagy médiafigyelmet kapó Közép-Európai Egyetemről (CEU) is említést tesz.

"A CEU-t Soros György alapította. Az egyetem "CEU Open Society-díját" először 1994-ben ítélték oda, amelyet első alkalommal az ugyanabban az évben elhunyt filozófus, Sir Karl Popper kapott meg. A 2015-ös díjkiosztással az Open Society Foundation lényegében saját magát díjazta, ahol Soros György a CEU tiszteletbeli elnökeként egy fehér-piros ünnepi ruhában jelent meg, és személyesen ő adta át a díjat".

Andreas von Rétyi természetesen Európa Soros általi meggyengítésével és a migránsok Európába való áramoltatásával is foglalkozik a könyvében. "A menekültválság már 2015-ben megmutatta, milyen destabilizációs erő rejlik benne. Bár Soros hálózata nem az egyetlen tényező, de döntő szerepet játszik ebben a gigantikus játékban. Alapvetően globalisztikus nézőpontból érthető a cél: Európa, különösen Németország meggyengítése és az európai nemzetállamok megszüntetése, hogy meg lehessen valósítani a globalizációt és egyetlen óriási piac jöjjön létre. (...) Soros kizárólag saját érdekében tevékenykedik. És ennek érdekében használja magánüzleteiben saját politikai kapcsolatait is, köztük természetesen azokat is, amelyek az olyan titkosszolgálatoknál vannak, mint a CIA vagy az MI6. Mert Soros György mindenekelőtt Soros-párti. És ez a lényeg!" - olvasható a Sorosról szóló könyvben.

A mű a Soros-elleneseknek és a Soros-pártiaknak is újabb munícióval szolgál, megjelenése mindkét szekértáborban kiadja a tűzparancsot. A kötet hatására minden bizonnyal újra felerősödnek azok a hangok, amelyek a Soros-féle szervezetek átvilágítását sürgetik, míg a másik fél összeesküvés-elméletek halmazának és paranoiás betűtengernek kiálltja majd ki e művet. Utóbbiaknak azért az egyik kiváló barátom és kollégám kedvenc szavajárását ajánlom megfontolásra: Attól, hogy üldözési mániánk van, még üldözhetnek...

Andreas von Rétyi (jobbra)

Andreas von Rétyi George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége című könyv magyar előszavát egyébként jelen cikk szerzője, Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese írta.

Andreas von Rétyi, George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége; Kiadó: PestiSrácok.hu - GerillaPresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft.; 248 oldal, 3790 forint.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu