Már nyomoz az ügyészség a rendőrt megütő CEU-s provokátor ügyében

2017.04.12

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a múlt keddi CEU-tüntetés kapcsán, amelyen egy demonstráló fejbe vert egy rendőrt. A nyomozást ismeretlen tettes ellen rendelték el - tájékoztatta portálunkat Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az esetről a PestiSrácok.hu számolt be elsőként, miután a Kettős Mérce Facebook-oldalán közzétett videón jól látszik, amint egy világoskék inges, uniós zászlót lobogtató férfi minden ok nélkül megütött egy rendőrt a Parlament főbejáratánál. (Az eredeti felvételen 2:53-nál látható ez a jelenet.) Cikkünk nyomán a rendőrségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya feljelentést tett az ügyészségen. Ez alapján indított most büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az agresszív, zászlós férfi egyébként megpróbált áttörni az épület főbejáratát védő rendőrsorfalon, és azt üvöltötte hátra a tömegnek, hogy "Toljatok, toljatok!". Az áttörés viszont nem sikerült neki és társainak sem.

Emlékezetes, a ballib lapok, a TASZ nevű, Soros-pénzekkel kitömött "jogvédő" szervezet és a DK is tiltakozott a múlt keddi tüntetés kapcsán - ám ők nem a rendőröket útszéli stílusban gyalázó, lökdöső, ütlegelő tüntetők viselkedését kifogásolták, hanem a munkájukat végző, a Parlament épületét a testükkel védő, békés rendőrökét. Az Index jogásza például azt állította, hogy jogsértő a civilruhás rendőrök jelenléte, mert nem volt rajtuk azonosító. Ehhez képest a civilruhás rendőrök csupán az egyenruhás rendőrök sorfala előtt álltak, és mivel nem intézkedtek, így nem is volt szükség azonosító számra. A rendőrt megütő világoskék inges férfi egyébként a civilruhás rendőröket is provokálta, fennhangon azt üvöltözte, mit keresnek ezek itt, és arra szólította föl a kamerásokat, hogy készítsenek felvételeket róluk. Nagyon úgy tűnik, hogy egy agresszív provokátorról van szó, aki hamarosan az ügyészség előtt magyarázkodhat majd az ámokfutása miatt.

Fotó :Borsonline/Zsolnai Péter
Fotó :Borsonline/Zsolnai Péter