Maszkos emberek füstbombákkal tüntettek Marine Le Pen ellen

2017.04.16

Több százan tüntettek Párizsban a Nemzeti Front elnökjelöltje, Marine Le Pen ellen.

Körülbelül 400 tüntető gyűlt össze, hogy kifejezzék nemtetszésüket Marine Le Pen személye ellen. A demonstrálok azt kiabálják "Ez itt Párizs! Párizs antifasiszta! Szolidaríts a migránsokkal!". A tüntetők fáklyákat és füstbombákat is dobáltak az utcákon.

A tüntetésre Aubervilliersben került sor, hat nappal az elnökválasztás első fordulója előtt.

A szervezők szerint Le Pen pártja rasszista és iszlamofób.

Szerdán a párizsi irodájába egy molotov koktélt dobtak. A történtekért a Harc az Idegengyűlölet ellen elnevezésű csoport vállalta a felelősséget.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...