Megtiltották, hogy keresztet viseljen a nyakában

2017.04.14

Egy berlini állami iskolában megtiltották az egyik evangélikus tanárnak, hogy keresztet viseljen a nyakában. A döntésen az egyházi vezetők is felháborodtak.


Fotó: AFP

A tiltás hátterében az a berlini semlegességi törvény áll, miszerint a rendőrök, a tanárok és más állami alkalmazottak számára tiltott a vallási jellegű ruhadarabok viselése.

Az evangélikus egyház részéről Jörg Antoine élesen bírálta az iskolát, valamint a berlini törvényt. Hasonló álláspontot képviselt az ügyben a Német Evangéliumi Szövetség főtitkára, Hartmut Steeb is:

Meggyőződésem, hogy szükségünk van egy egyértelmű elköteleződésre a bibliai keresztény értékek tekintetében"

Steeb álláspontja szerint nem létezik valódi értéksemlegesség, és különösen veszélyes, ha minden gyökerünktől elvágjuk magunkat a semleges állam nevében.

A vallástalanság szintén nem semlegesség, ellenben könnyedén vezethet a keresztény hit elleni intoleranciához"

- jelentette ki a szövetség főtitkára, aki szerint nem lehet kérdéses a jövőben sem, hogy valaki keresztet viselhessen a nyaka körül Németországban.

888.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...