Merkel beismerte: terroristák vannak a "menekültek" között

2017.04.13

Bár a két éve indult migrációs hullám óta mindig is tagadta, most végre beismerte a német kancellár, hogy a migránsok között terroristák lehetnek.

Angela Merkel a Berliner Morgenpostnak adott interjújában hosszasan beszélt az elmúlt hetekben, hónapokban történt súlyos terrortámadásokról Európában.

A kancellár évek óta először ismerte be, hogy terroristák is lehetnek azon között a migránsok között, akiket ő hívott Európába. Azután jött erre rá, hogy a stockholmi merényletet egy menedékkérő követte el.

A Funke egyik újságírója korábban vetette fel a kancellárnak, hogy a migránsok miatt sokkal kevésbé biztonságos már az ország.

- mondta a kancellár, majd hozzátette, hogy a migrációs hullám előtt is már megjelentek az iszlamizmus jelei az országban.

Az utóbbi időkben több olyan terrortámadás is történt Európába, melyeket bevándorlók követtek el. Ilyen volt a karácsonyi berlini merénylet, melyet egy tunéziai migráns követett el, a nyári nizzai merénylet vagy múlt pénteki svéd terrortámadás.

Nyilvánvaló, hogy sokan azok közül, akik menedékért jöttek az országunkba, a nemzetbiztonsági hivatal látókörébe kerültek"

Merkelnek szögezték azt a kérdést is, hogy egyetért-e Sadiq Khan londoni polgármester azon szavaival, miszerint a nagyvárosok multikulturális életének velejárói a terrortámadások. A kancellár egyből elmondta, hogy ez szóba sem jön és nem elfogadható.

888.hu