Migránsok zaklatják a nőket egy magyarok lakta faluban

2017.04.17

Rettegnek a nők a migránsoktól, akik egyre durvábban zaklatják őket.

Fiatal lányokat, sőt felnőtt nőket is molesztálnak a fiatalkorú bevándorlók a szerbiai Martonoson a helyiek elmondása szerint. A főként magyar falu lakói szerint a koszovói migránsok azért telepedtek le náluk, mert abban bíznak, hogy innen könnyebben juthatnak el az Európai Unióba - hangzott el az M1 Híradójában.

A magyar határhoz közeli falu, Martonos lakói szerint a településen egyre rosszabb a közbiztonság.

Az Európai Unióból Szerbiába visszatoloncolt, főleg Koszovóról származó családok a magyar határhoz közeli falvakban telepednek le, mert reménykednek abban, hogy újra kijuthatnak. A Tisza melletti, főként magyarlakta Martonoson legalább 170-en vannak ilyenek. A martonosi helyi közösség tanácsának elnöke, Horváth Gergely szerint a gondok tíz évvel ezelőtt, az első betelepülők érkezésével kezdődtek, azóta pedig csak romlik a helyzet.

A hatóságok csak akkor léphetnek, ha az atrocitásokat bejelentik. Ha megkapják a bejelentést, akkor kötelesek intézkedni - mondta el Lackó Róbert, Magyarkanizsa Önkormányzatának migránsügyi megbízottja, aki hozzátette, hogy a belügyi szervek az összes bejelentés esetében 99 százalékban kint voltak és megpróbálták kezelni az ügyet.

https://faktor.hu/faktor-migransok-zaklatjak-a-noket-egy-magyarok-lakta-faluban 

Illusztráció
Illusztráció

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...