Minden eddiginél veszélyesebb szakasza jön a migrációnak

2017.10.24

A migráció minden eddiginél veszélyesebb szakasza következik - jelentette ki Palermóból, az EBESZ mediterrán konferenciáján részt vevő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek kedden.

A miniszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet mediterrán partnerségi konferenciáján vesz részt, amelyen a szervezet 57 tagállama mellett hat ország, Izrael, Jordánia, Marokkó, Algéria, Egyiptom és Tunézia képviselteti magát, ahol az egyik fő napirendi pont a migráció.     

 Abban nincs vita, hogy a migráció jelenti a legsúlyosabb kihívást az Európai Unió számára megalakulása óta, és az is világos, hogy erre közös és hatékony válasz mindeddig nem született; a brüsszeli bürokraták által kínált megoldások mindeddig eredménytelennek bizonyultak - húzta alá a miniszter, aki szerint a migrációs válságot valamilyen pozitív dologként beállító megközelítés egészen egyszerűen hamis képet próbál festeni a valóságról. Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy nem szabad eltagadni, hogy az illegális bevándorlás nagyon komoly biztonsági kockázatot hozott - szögezte le a miniszter, emlékeztetve: az utóbbi két évben 27 terrortámadás 330 halálos áldozatot követelt Európában és 1300-an megsérültek.

"Most azonban egy minden eddiginél veszélyesebb szakasza következik a migrációnak" - emelte ki Szijjártó, rámutatva, hogy az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció átütő sikereket ért el. "Ez pedig azt jelenti, hogy a terroristák dühösek és elkeseredettek", mert rengeteg területet vesztettek, elveszítették lehetőségüket, hogy harcolhassanak, és menekülniük kell - hangoztatta a miniszter.

"A terroristánál csak egy rosszabb jelenség van; a dühös és elkeseredett terrorista" - tette hozzá Szijjártó Péter, kiemelve, hogy a menekülési kényszer miatt rekordmennyiségű terrorista fog azzal próbálkozni, hogy az illegális bevándorlási hullámot kihasználva bejusson Európába, ezért minden eddiginél nagyobb szükség van Európa külső határainak védelmére, és ha ez nem sikerül, "romba dőlhet Európa maradék biztonsága is".

MTI

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...