Most Juhász Péter szóvivője szólta le a vidékieket

2017.05.24

A momentumos Mécs János vidékieket gyalázó írása után újabb liberális politikus sértegette a vidéki magyarokat.

Baranyi Krisztina, a Juhász Péter vezette Együtt politikusa, a ferencvárosi önkormányzat képviselője közleményében vidékizett egyet a Budapest Park "megszüntetése" kapcsán, mely álhírt a Simicska-féle Index.hu terjesztett el.

Elfogadhatatlan, hogy sötét és vidékies várost akarnak csinálni egy budapesti belső kerületből, ahol több tízezer fiatal él és dolgozik"

- írta hétfői közleményében a liberális politikus, melyet a PestiSrácok.hu szúrt ki.

Baranyi a kijelentését a fideszes városvezetésnek címezte, mert szerinte mára megszűnt a "pezsgő zenei élet" és "provinciális, középszerű események, álcivil szervezetek kapnak csak támogatást a kerületi vezetéstől". Ferencváros tehát lepukkant, egyre sötétebb és vidékiesebb lesz - állítja a képviselő.

A képviselőnő a "vidékies város" kitételt egyértelműen negatívumként használta, egyből a "sötét" szó után, ami igazi ostoba gőgre utal.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Mécs János, a Momentum politikusa 2013-ban vállalhatatlan stílusban írt a vidéki magyar emberekről. Az egykori SZDSZ-es Mécs Imre fia azonban azzal mentegetőzött a botrány kirobbanása után, hogy az írását csak "iróniának" szánta.

888.hu