Most mit szólnak a ligetvédők? Több mint ezer fa telepítése fejeződik be Budapesten

2017.05.09

A héten lezárul a fővárosi faültetési program újabb szakasza, amelynek keretében 1100 fát ültetnek Budapesten, és már az egynyári virágok telepítését is megkezdte a Főkert, amelynek idén pluszfeladata is van a vizes világbajnoksághoz kapcsolódva - írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A cikk szerint a Főkert Nonprofit Zrt. csaknem hatmillió négyzetméter zöldterület fejlesztéséért, karbantartásáért felel. Egyik legnagyobb volumenű tavaszi munkája a közterületi faültetés. A Tízezer új fát Budapestre! elnevezésű program keretében idén tavasszal a Budakeszi útra például 67 magas kőris, a Gyömrői útra 100 gömbakác, a Ferihegyi útra pedig 130 oszlopos juhar került.

Mint Marosán Angelika, a Főkert szóvivője a lapnak elmondta, az egynyári virágok kiültetését a héten kezdték meg olyan központi helyszíneken, mint a Gellért tér, az Astoria, a Duna-korzó vagy a Szabadság tér.

Idén pluszfeladatot jelent a Főkertnek a vb-helyszínekhez kapcsolódó zöldfelületek tervezése is. A társaságnak év közben folyamatos pluszkiadást jelent a rongálások helyreállítása: tavaly 41 esetben tettek feljelentést, az okozott kár értéke mintegy 16 millió forint volt.

Hirado.hu