Nagyszombati tüntetés kezdenek Gulyásék a Szabadság téren

2017.04.15

Hamarosan kezdődik a Nem maradunk csendben elnevezésű csoport nagyszombatra időzített Szabadság téri tüntetése. A szervezet tagjai nem kisebb dolgot szeretnének elérni, mint hogy ez legyen Magyarország leghangosabb tüntetése. A szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal sípot, kereplőt, dobot vagy akármilyen más hangszert, amivel zajt lehet csapni.

A csoport a kormány megfélemlítő politikája ellen tüntet, azt szeretnék megmutatni, "egy országot nem lehet elhallgattatni". A szervezet hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a beszédek mellett a zenén, a táncon, és a hangos véleménnyilvánításon lesz a hangsúly.

Mint fogalmaznak:

mi közéleti, kulturális és zenei szervezők vagyunk, ahhoz értünk leginkább, hogy a művészet eszközeivel hallassuk a hangunkat, és közösséget formáljunk. A szombati tüntetés ezért egy HANGOS szóbeli és zenei véleménnyilvánítás lesz. Gitárok, dobok és bakelitek fogják üvölteni a Szabadság téren, hogy ebből elég! Nem hallgatunk el! A zene összehoz, a zene felszabadít. Táncolj, tüntess és kiabálj a szabadságodért!

A rendezvényen felszólal majd Gulyás Márton és Varga Gergő, akiket összesen 500 óra közmunkára ítélt első fokon a bíróság, amiért sikertelenül meg próbálták dobálni a Sándor-palotát. A DJ-k zenei szettjei közben felszólal még többek közt Antoni Rita és Szabó Simon színész rendező is.

Forrás: facebook.com; pestisracok.hu; fotó: 444.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...