Nem apad a migránshullám

2017.04.14

Egyre komolyabb migrációs nyomás alatt van Olaszország. A legfrissebb adatok szerint az idei év első három hónapja alatt harminc százalékkal több illegális bevándorló érte el az olasz partokat, mint tavaly ebben az időszakban.

Január elseje óta eddig több mint 24,000 migráns szállt partra az olasz partoknál, ami átlagosan 250 illegális bevándorlót jelent naponta. Mi sem mutatja jobban az áldatlan állapotokat a mediterrán országban, hogy ez a szám az előző évben, ugyanebben az időszakban "mindössze" 18,777 volt.

A legdurvább hónap az előző volt az olaszoknak, hiszen csaknem 11 ezer migránst mentettek ki a tengerből. A legtöbb fekete-afrikai bevándorló Nigériából, Guineából megy át Olaszországba, azonban sokan érkeznek az ázsiai Bangladesből is.

Az azóta már megbukott miniszterelnök, Matteo Renzi tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy még egy olyan évet, mint 2016 nem él túl Olaszország, azonban most úgy tűnik, hogy sokkal rosszabb a helyzet. A tavalyi évben húszéves rekordmennyiségű migránsnak kellett otthont adnia az országnak, hiszen több mint 123 ezer illegális bevándorló érkezett hozzájuk, ami 47 százalékkal több mint az azt megelőző évben.

A Breitbart szerint a migránsok több mint kilencvenezren adtak be menedékkérelmet, azonban azoknak több mint felét elutasították a hatóságok.

Az olasz nagyvárosokban összesen 176,470 migráns él jelenleg, csaknem nyolcvan százalékuk ideiglenes sátortáborokban.

888.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...

Leadott vagyonnyilatkozata pontos és törvényes; a bécsi befektetési számláján lévő, körülbelül félmillió euró értékű részvény és kötvény a nyilatkozatában feltüntetett, mintegy 605 millió forintnyi befektetésnek a része - ezt mondta Gyurcsány Ferenc újságírók kérdéseire a Köztársaság napja alkalmából tartott rendezvény után. A bukott...

Tarlós István főpolgármester értelmetlennek nevezte az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában a 3-as metró minden állomásának teljes akadálymentesítése érdekében indított népszavazási kezdeményezést, mert az győzelem esetén sem róna kötelező feladatot az önkormányzatra.