Ők álltak ki hazánk mellett az EP-vitában

2017.04.27

A szerdai, Magyarországot érintő EP-vita felszólalásaiból szemezgetett a 888.hu. Íme a hazánk mellett megnyilvánuló képviselők listája:

Marek Jurek

A lengyel konzervatív politikus már napirend előtti felszólalásában kiállt a magyarok mellett.

"Európának elege van a konfliktusokból. Nem szabadna újabb frontot nyitni egy olyan ország ellen, amely csak saját kulturális önazonosságát védi" - mondta.


A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékot tart az Európai Parlament plenáris ülése után Brüsszelben 2017. április 26-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Prof. Zdzislaw Krasnodebski

Egy másik lengyel politikus is hazánk védelmére kelt az EP-ben.

"A magyarok már akkor szabadságharcosok voltak, 1956-ban, amikor a Nyugat még csak éppen megállapodott a Szovjetunióval. Minket, lengyeleket, magyarokat, szlovákokat nem kell tanítgatni arról, hogy mi a demokrácia, tudjuk mi azt jól. Minden országnak saját joga, hogy szabályozza a saját oktatásügyét. Magyarország hozzájárulása nélkül létre sem jöhetett volna ez az egyetem, amelyhez hasonló Németországban, Franciaországban, Olaszországban nem működik, és nem véletlenül" - hangsúlyozta a lengyel képviselő a Soros-egyetem ügyére utalva.

"Itt egy ország pellengérre állítása zajlik" - jelentette ki Krasnodebski.

Nigel Farage

"Orbán úr! Nem először áll itt, mint egy nagyszerű nemzet demokratikusan megválasztott vezetője, és érthető érveket mond. Itt az EP-ben mégis minden alkalommal térdre akarják kényszeríteni és megmondani honfitársainak, hogy hogyan kellene élniük. Ne verje többé falba a fejét. Ön itt ma úgy érvelt, mint egy nemzet vezetője, de mint tudjuk, ebben a teremben nem létezik olyan entitás, hogy nemzet. (...) Javaslom Önnek, hogy csatlakozzanak a Brexit-klubhoz. (...) Önnek soha nem fogják megbocsátani itt az EP-ben, hogy nem fogad be migránsokat. Az unió továbbra is be akar avatkozni a magyar emberek életébe, ahogy azt jelenleg teszi Franciaországban is".

EPA/PATRICK SEEGER 

Farage szerint amúgy a CEU egy propagandagépezet, ami egyetemként maszkírozza magát.

Hirado.hu, 888.hu