Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

2017.10.24

Alig fél év van hátra a választásokig. Ekkor már látszik, melyik politikai erő mennyi embert tud mozgósítani, és az idei október 23-a valami nagyon fontosat árult el nekünk.

Újfent bebizonyosodott ugyanis, mennyire is vehető komolyan az ellenzék. Rendre azt harsogják, hogy "kormányváltó hangulat" uralkodik az országban, ám a valóság úgy tűnik, teljesen mást mutat.

Önmagában az nevetségre ad okot, hogy az ellenzék körében egy eső is káoszt okozott (és már nem először hekkeli meg a demokráciát az időjárás), ám nézzük meg azokat, akiket még a hideg sem tántorított el.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét több tízezres tömeg hallgatta meg. Több tízezren tették tiszteletüket a bátraknak, és tettek hitet egyúttal a kormánypártok mellett. Évről évre minden nemzeti ünnepen és megemlékezésen ott van ez a nagy és szenvedélyes tömeg, hogy meghallgassa a miniszterelnök szavait.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...


Milyen számokkal büszkélkedhet akkor az ellenzék? Az Együtt és PM aktivistái alig ötvenen egy kávézóban ültek össze, Gyurcsány Ferenc alig 200-300 embernek mondott beszédet.

A Momentum megemlékezése is pár száz embert érdekelt, de még a politika Adam Sandlere, Vona Gábor sem tudott lázba hozni több embert kettő-háromszáznál.

Hogy mi ebből a tanulság? Válaszoljuk akkor meg a kérdést, mit is mutatott meg az idei október 23-a, illetve pontosabban: mit mutattak meg a magyar emberek október 23-án.

Azt, hogy magyar nép köszöni szépen, nem kér az ellenzék megosztást célzó hazudozásaiból és mesterségesen gerjesztett pánikolásaiból.

https://888.hu/article-oktober-23-a-ismet-megmutatta-hogy-miert-komolytalan-az-ellenzek