Olasz hazafiak a tengeren állítják meg az Európába tartó migránsok hajóit!

2017.05.14

Az Identitás Nemzedéke aktivistái blokkoltak egy NGO-s hajót, a népességcsere ellen tiltakoztak.

Tegnap este az Identitás Nemzedéke (Generazione Identitaria) aktivistái egy rövid időre megakadályozták az egyik NGO-s hajó, a Aquarius kihajózását Catania kikötőjéből. Többek között ezzel a hajóval szállítják be a migránsokat a líbiai partokhoz (strandokhoz) közeli vizekről Európába.

Az Aquaruis nevű nagy tengeri hajót az Sos Mediterranée nem kormányzati szervezet, NGO, működteteti, de a hajón közreműködnek a migránsok Európába szállításában az Orvosok Határok Nélkül (Msf) NGO aktivistái is.

Az Identitás Nemzedéke tiltakozásának a résztvevői egy gumicsónakkal állták útját az Aquariusnak, füstfáklyákat gyújtottak, és azt énekelték, hogy "No more illegal immigrazione", vagyis "Elég volt az illegális migrációból".

Az eseményt Lauren Southern újságíró videóra is vette. Azon világosan látható, amint az Aqaurius éppen készül kimenni a kikötőből, amikor az ellenük tiltakozó aktivisták elállták a hajó útját a gumicsónakukkal.

Nemsokára azonban egy megafonon keresztül felszólították a gumicsónakban ülő tiltakozókat, hogy menjenek el a hajó útjából. Még nem világos, hogy az NGO-s hajó, vagy az olasz Parti Őrség volt-e.

Az Identitás Nemzedéke a facebook oldalán tudatta, hogy osztrák és olasz aktivistái együtt tiltakoztak a népeik ellen folyó népességcsere ellen, de egyben a Földközi-tengeren folyó abszurd halálok ellen is. Ez utóbbiakat szerintük ezek az NGO-k idézik elő, mivel hiú ábrándokat táplálnak a migránsokban egy nem létező Eldorádóról.

"Nem a további behajóztatásokra, nem az európaiak csendes szervezett népirtására, nem a további halálokra a tengeren" - írták a facebook oldalukon az üggyel kapcsolatban. Beszámoltak még arról is twitteren, hogy az olasz Parti Őrség néhány óráig fogva tartotta őket a parton, de aztán elengedték őket.

A Generazine Identitaria facebook borítóképén a következő jelszavak láthatóak: "Nem az olaszok elleni rasszizmusra", "Föld - Etnikum - Hagyomány".

MAIVALOSAG.HU