Soros 246 millió dollárt adott a "Nők nélküli nőnapot" hirdető szervezeteknek - 888.hu

2017.03.11


Soros György nem sajnálja a pénzt az amerikai belpolitika befolyásolására sem. Az amerikai konzervatív think tank, a Media Research Center szerint a liberális pénzmágnás 246 millió dollárt adott a nemzetközi nőnapon "Nők nélküli nőnapot" hirdetve az utcán demonstráló genderpárti szervezeteknek. A hírcsatorna szerint Soros azért támogatja az utcai demonstrációkat, mert a liberális politika támogatására eddig elköltött befektetései csak Trump bukásával térülhetnek meg.

A milliárdos Soros György 246. millió dolláros támogatása áll az idei nemzetközi nőnap március 8-ai napján a "Nők nélküli nőnap" jelszavával meghirdetett utcai demonstrációknak a hátterében - közölte a Fox News, a Media Research Center bejelentése alapján. 

Szerdán Amerika-szerte is megemlékeztek a nemzetközi nőnapról. A Trump ellenes genderpárti szervezetek általános sztrájkot hirdettek meg március 8-ára, ami azonban csak részleges sikerrel járt. Nem lépett sztrájkba ugyanis a dolgozó nők többsége. Azok a szervezetek ugyanis, - amelyek az elnök beiktatásának napján is tiltakoztak - a nemzetközi nőnapra "Egy nap nők nélkül" címmel hirdettek akciót, azt javasolva, mutassák meg a nők, milyen az élet nélkülük, mennyire megérzik a munkahelyeiken, ha nem mennek be.

Az akció országszerte kisebb demonstrációkban nyilvánult meg. Több száz nő tüntetett például Washingtonban a Fehér Ház előtt Donald Trump ellen, a New York-i Trump Tower előtt pedig mintegy kétezren demonstráltak a nemzetközi nőnapon. A tiltakozók amellett, hogy az elnök távozását követelték, az abortusz joga mellett is felszólaltak. Donald Trump egyik első intézkedése az volt ugyanis, hogy megtiltotta a szövetségi költségvetési támogatást azoknak a külföldön tevékenykedő nem kormányzati szervezeteknek, amelyek abortuszt hajtanak végre, vagy támogatják azt.

Négy államban az iskolákban tanítási szünnapot is elrendeltek a sztrájkra való tekintettel, így ezekben az államokban az iskolák személyzetének tagjai közül és a tanárok közül is viszonylag többen el tudtak menni az aznapra szervezett "Nők nélküli nőnapi" tüntetésekre.

A demonstrációk szervezői szerint az akció célja hivatalosan csak a nemek közötti egyenlőtlenségekre való figyelem felhívás volt. Azonban teljesen nyilvánvaló volt, hogy valójában Donald Trump ellen, civil köntösben kampányoltak az utcákon az elnök politikai ellenfelei. Ezt az állítást igazolja az a tény, hogy ugyanazok a szervezetek rendezték meg a nőnapi megmozdulást, amelyek korábban együtt szervezték meg a nők Donald Trump elnöki beiktatása elleni tiltakozásként megszervezett felvonulást is.

A Media Research Center által most közzétett bejelentés szerint a női szervezetek demonstrációja mögött, - annak az önmagát a liberalizmus bajnokának tartó Soros Györgynek - a jelentős pénzügyi támogatása áll, akinek a nettó vagyonát egyes becslések 25 milliárd dollárnyira teszik.

A konzervatív kutató intézet úgy tudja, hogy a márciusban a női egyenjogúságért az USA utcáin demonstráló, összesen 544 szervezet közül a 100 legnagyobb, összesen 246 millió dolláros támogatást kapott Sorostól, ami amerikai léptékben is hihetetlenül nagy összegű finanszírozásnak számít. A támogatottak között olyan ismert liberális genderpárti csoportok szerepelnek, mint a Planned Parenthood vagy a Center for American Progress (PFAW).

A Fox News beszámolója szerint azonban még a genderpárti aktivista szervezeteknek ez a mostani nagy összegű támogatása is csak a töredékét jelenti annak az úgynevezett adományösszegnek, amit Soros György összességében a globális befolyásszerzésre költ.

A Media Research Center adatai szerint Soros György az elmúlt években 13 milliárd dollárt költött a globalista és Amerika-ellenes nézetek terjesztésével foglalkozó Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) hálózatának a működtetésére.

A Fox News kommentárja szerint Soros valójában azért támogatja most elképesztő összegekkel az új amerikai elnök elleni utcai demonstrációk szervezőit, mert számára Donald Trump megbuktatása jelenti az egyetlen esélyt arra, hogy megtérülhetnek valaha az eddigi sok milliárd dolláros politikai befektetései.

Ha nem bukik Trump, akkor elvész minden eddigi befektetése Sorosnak, amit mostanáig úgymond támogatásként adott a Clinton család, a Demokrata párt vagy éppen például egy világkormány létrehozásának a céljai érdekében.