Orbán meghátrál majd CEU-ügyben – jósolja az EP egyik Soros-huszárja

2017.05.09

Orbán visszavonulót fog fújni CEU-ügyben - a DK közleménye szerint ezt mondta Frank Engel néppárti európai parlamenti (EP) képviselő egy szombati, budapesti konferencián. Engel egyike annak a 226 EP-képviselőnek, akik egy kiszivárgott belső jelentés szerint George Soros amerikai spekuláns "megbízható szövetségesei", mamelukjai.

Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő a DK pártalapítványa és az Európai Parlament DK-t is tömörítő baloldali frakciójának szervezésében tartott budapesti konferencián azt mondta, hogy Orbán vissza fog vonulni a CEU ügyében. A néppárti politikus a DK vasárnapi közleménye szerint a következőket mondta:

Alapvetően úgy gondolom, hogy semmi sem fog történni a CEU-val, mert Orbán Viktor pontosan ugyanazt fogja tenni, amit az ilyen helyzetekben szokott. Amikor bajba kerül az Európai Bizottságnál, és a bizottság lépésekkel fenyeget, ahogy ezt most is tette, visszavonul. És CEU-ügyben is vissza fog vonulni. Az az érdekes, hogy a [Európai] Tanácsban a szavazást tekintve Magyarország tartja a lojalitási rekordot, közel 99 százalékkal.

A DK szerint szégyen, hogy az oktatás kérdésében is Európának kell megvédenie Magyarországot a saját miniszterelnökétől. A Gyurcsány-párt Engel szavait úgy kommentálta:

ismét bebizonyosodott, hogy amíg Orbán Viktor itthon EU-ellenes szabadságharcot mímel, addig Brüsszelben a fülét-farkát behúzva szavaz meg bármit, amivel biztosíthatja magának az ellopható fejlesztési pénzeket. Orbán a saját pártcsaládja szerint is csak egy szájhős, aki a CEU ügyében is vissza fog vonulni.

A MIGRÁCIÓ NEM KRÍZIS...

Frank Engel egyébként a távirati iroda tudósítása szerint a konferencia utáni sajtótájékoztatón kijelentette, a migráció nem krízis, hanem egy helyzet, amelyet meg kell oldani. Van elég probléma, ne akarjuk az EU-t is problémává tenni - tette hozzá. Arról is beszélt: szeretné meggyőzni a fideszes EP-képviselőket, tanúsítsanak újra európai hozzáállást, és reméli, a magyarok rájönnek arra, hogy Európában nem minden rossz. A George Sorosra vonatkozó újságírói kérdésre megjegyezte, hogy az üzletembernek felelőssége van például azért, hogy a font elleni évtizedekkel ezelőtti támadás idején sok százan öngyilkosok lettek, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy például oktatási intézményeket is támogat

SOROS MEGBÍZHATÓ BÁBJA

Mint arról a PestiSrácok.hu beszámolt, a DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot. A "Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019" nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több "megbízható szövetségese" van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő). A listán olyan befolyásos nevek köszönnek vissza, mint

  • Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke
  • Olli Rehn, egykori gazdasági és pénzügyi biztos
  • Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője
  • Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke
  • illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in't Veld és Ulrike Lunacek

Ugyanakkor a kiadvány több, úgymond "jobboldali" politikust is nevesít, mint akik adott esetben készek szembefordulni saját pártcsaládjukkal. Közéjük sorolja Frank Engelt, aki a fenti képen együtt konferenciázik Gyurcsány Ferenccel, és a 226-os listán ugyancsak szereplő Ulrike Lunacek-kel és Niedermüller Péterrel. Nem véletlen tehát, hogy Engel korábban többször élesen bírálta a magyar kormányt és Orbán Viktort a felsőoktatási törvény módosítása miatt, amely szerinte ellehetetleníti az itteni Soros-egyetemet.

Forrás: OS. Vezető kép: Wort.lu/Guy Jallay PS.HU