Orbánt támadja Németország leendő diktátora

2017.03.21

Az a Schulz tehát, akit Berlusconi már évekkel ezelőtt úgy jellemzett, hogy tökéletesen megfelelne egy náci tábor kápójának szerepére, most révbe ért. 

A küldöttek százszázalékos támogatásával választották meg Martin Schulzot vasárnap a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének Berlinben a párt rendkívüli kongresszusán.

A titkos szavazáson érvényesen voksoló 605 küldött mindegyike (!) az egyedüli jelöltként induló politikusra adta le szavazatát.

Ez igen!

Ilyen elsöprő győzelemre még a legsötétebb afrikai diktatúrákban sem nagyon volt példa.

Úgy látszik a brüsszeli ballib elit már is összezárt a baloldali politikus védelmében, mert egyetlen egy tiltakozást, elhatárolódásra való felszólítást nem olvashattunk részükről.

Pedig Schulz sok szempontból kiverhette volna már a biztosítékot és nem csak a vasárnapi győzelme miatt.

De úgy látszik a Német Szociáldemokrata Párt új elnöke tisztában van a helyzetével, hiszen már is beszólt Orbán Viktornak és a magyar kormánynak.

Azt állította, Magyarországon, Lengyelországban és Törökországban támadják a médiát, elnyomják az ellenzéket, ellehetetlenítik a művészeket. Orbán Viktort pedig a demokrácia cinikus és gonosz ellenségének titulálta (neve említése nélkül) - olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.

A politikus már korábban is Orbán Viktorban és a nemzetállamokban találta meg az Európai Unió legnagyobb ellenségét a mainzi egyetemen tartott beszédében.

Az a Schulz tehát, akit Berlusconi már évekkel ezelőtt úgy jellemzett, hogy tökéletesen megfelelne egy náci tábor kápójának szerepére, most révbe ért.

Kezdhetnek rettegni a német szocialisták.

Csépányi Balázs (Magyar Idők)