ÓRIÁSI A NYOMÁS MAGYARORSZÁGON, SOROS GYÖRGY BRÜSSZELBEN LOBBIZIK

2017.04.24

Arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki az ívet, és segítse a kormány ellenállási munkáját! - hangsúlyozta Németh Szilárd napirend előtti felszólalásában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte: Soros György és az általa támogatott szervezetek nem a menekültek érdekében beszélnek, hanem az illegális bevándorlókkal szeretnék Magyarországot és egész Európát elárasztani.

"JÓL KITAPINTHATÓ, HOGY MIÉRT VAN SOROS GYÖRGY BRÜSSZELBEN. AZT SZERETNÉ, HA AZ Ő, EGY MILLÁRDOS ÉRDEKEI GYŐZNÉNEK MAGYARORSZÁGGAL SZEMBEN, ELLENBEN A MAGYAR EMBEREK ÉRDEKEIVEL."

Németh Szilárd emlékeztetett a 2015-ös nemzeti konzultáció, valamint a 2016-os népszavazás eredményére is. Ezzel kapcsolatban közölte: a magyar emberek véleményét megfogadva cselekedett a kormány, akik azt mondták, hogy se nyugatról, se keletről, se délről ne engedjünk be illegális bevándorlókat.

Aláhúzta: ezzel szemben a szocialista és liberális ellenzék megnyitná a határokat és lebontaná a műszaki és jogi határzárat, és beengedné a bevándorlókat - mondta.

Szólt arról is, hogy Soros György Brüsszelbe utazott. Hozzátette: ennek az útnak pontosan tudjuk a motivációit: a kerítés lebontása, az illegális bevándorlók beutaztatása, az automatikus szétosztás - sorolta.

Ki hatalmazta fel Soros Györgyöt arra, hogy mielőtt a magyar miniszterelnök Brüsszelbe hivatalosan kimenne és az Európai Bizottság vezetőivel tárgyalna, ő elmondja, mit kellene tenni Magyarországgal szemben - fogalmazott.


Szavazott-e Soros Györgyre valaki? Megbízta-e valaki ezzel a feladattal, hogy Magyarország úgymond érdekeit képviselje? - kérdezte. Természetesen minderre nem a válasz - mondta.

Jól kitapintható, hogy miért van Soros György Brüsszelben. Azt szeretné, ha az ő - egy millárdos - érdekei győznének Magyarországgal szemben, ellenben a magyar emberek érdekeivel - húzta alá.

A fideszes politikus hangsúlyozta: meg kell állítanunk Soros Györgyöt, meg kell állítanunk Brüsszelt, erre jó lehetőség a nemzeti konzultáció. Arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki az ívet, és segítse a kormány ellenállási munkáját!

Németh Szilárd felszólalásban a Fidesz és a KDNP nevében köszönetet mondott Szent György napján a magyar rendőröknek. Mint fogalmazott: köszönet azért az állhatatos és kitartó munkáért, amelyet Magyarország biztonságáért tesznek. Példaként a határvédelmi feladatokat, valamint az elmúlt időszak tűntetéseit említette.

"AZ EP FELGYORSÍTANÁ A BETELEPÍTÉSEKET, MEGKÖNNYÍTENÉ A CSALÁDEGYESÍTÉSEKET."

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint egyre nagyobb a nyomás Magyarországon, mert egyre többen szeretnék elérni, hogy a kormány változtassa meg politikáját, például az energiaárak vagy a bevándorlás területén.

Válaszában azt mondta, az Európai Bizottság a határok megerősített védelme helyett azon "töri a fejét", hogyan ossza szét a terheket a kvótákon alapuló betelepítési programokkal.

Hozzátette: nem lehet csodálkozni azon, hogy az Európai Parlament (EP) baloldali többsége újra "elővette" Magyarországot. Az EP felgyorsítaná a betelepítéseket, megkönnyítené a családegyesítéseket - közölte, majd azt kérte, minden magyar állampolgár töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

(fidesz.hu, MTI)