Őrült fizetésekkel próbálja marasztalni munkatársait a Hír tv

2017.04.28

Csütörtökön diadalittasan tudatta Simicska Lajos oligarcha hírportálja, hogy 11 új ember érkezett Simicska Lajos oligarcha Hír TV-jéhez, arról azonban hallgattak, hogy a televízió menedzsmentje már rég túllépte az évi bérkeretet. A Magyar Idők cikke szerint Kálmán Olga érkezése után 50 - azaz ötven - dolgozó átigazolt a jobboldali Echo TV-be, mert elegük lett a vezetőség árulásából. A félszáz ember távozása jelentős fennakadást okozott Simicska csatornájánál.

Lelécelt például a bűnügyi műsor teljes stábja is, vágóstól, operatőröstől. A vezetőség csak úgy tudta meggátolni a további elvándorlást, hogy vadul emelni kezdte a béreket, illetve új, alibipozíciók létrehozásával tartotta meg a régi embereket. A Magyar Idők információi szerint egy rendezőt például több százezer forintos emeléssel marasztaltak, illetve főrendezőnek nevezték ki, míg a leváltott kollégának meghagyva a fizetését, kreáltak egy látszatpozíciót. Volt olyan, akinek duplájára emelték a bérét, csak nehogy felmondjon, mert már több műsor veszélyben volt. Más médiumok munkatársait csak úgy tudták elcsábítani, ha jelentősen ráígértek a fizetésükre. Így állítólag volt olyan, akit több mint 700 ezerért vettek fel egy sima szerkesztői állásba. Az élelmes munkavállalók ezt hallva sorra kopogtattak Tarr Péter vezérigazgató-helyettes ajtaján, hogy ők is szeretnének egy kis bérkorrekciót.

Kálmán Olga négymilliós fizetése amúgy is jó alap volt egy bértárgyalásra. A menedzsment kénytelen volt engedni, mert ha meghatározó munkatársak mondanak fel, bedőlhet a tévé. Közben meg olyan sztárgázsival felvett műsorvezetők kerültek parkolópályára, mint Szöllősi Györgyi, aki kb. 1,5 millióért tűnik fel heti két-három alkalommal egy futottak még kategóriájú produkcióban. Szó, ami szó, drága a bosszú, ha eszetlenül csinálják. Így Lajosnak egy kicsit zsebrenyúlosabb lesz a cucc, mint gondolta.


Forrás: Magyar Idők. Vezető kép: Hír TV