Patkányok ! Meddig éltek még vissza a türelmünkkel ?

2017.04.15

" O tempora, o mores !"
( latin lecke - MINDENKINEK )

Nincs új a Nap alatt. ( Nil novi sub sole )

Stílszerűen ez a latin szállóige jutott eszembe, amikor megpróbáltam az elmúlt hét szürreálisan megbotránkoztató eseményeit mozaikonként összerendezni magamban.

Ugyanis számos elemében hasonló helyzet kezd kontúrosodni NAPJAINKBAN itt Magyarországon, a MI HAZÁNKBAN, mint bő 2000 évvel ezelőtt a válságát élő Rómában.

Egészen pontosan egy Cicerotól származó oratio ugrott be, amit az ÖSSZEESKÜVŐ Catilinával szemben mondott el a Senatusban.

/ Catilináról röviden annyit :

A Sulla-féle diktatúra idejen a korabeli "ÁVO-sok" módjára részese volt a tömeges kivégzéseknek, gyilkosságoknak ( proscriptio ) , majd ( Gyurcsány-félékhez hasonlóan...) anyagilag megszedte magát , de a változások szele elfújta a hatalom közeléből.

Minő hasonlóság : Csakúgy, mint a honi bukott balliberális milliárdosok , Catilina sem nyugodott bele, hogy a politika margójára került és MINDEN ESZKÖZT bevetett annak érdekében, hogy visszaszerezze hatalmát.

" Elvtársaival" összeesküvést szőttek. A PLEBS , az aljanép megnyerése érdekében olcsó, DEMAGÓG programmal álltak elő : " Eltöröljük az adósságokat!"

( Fizessenek a gazdagok!... ugye, ismerős? )

A terv amely abból állt, hogy az adósságok eltörölésének - az adósok körében imponáló - jelszavával, consullá választatják Catilinát ( és Surát ) , majd szabadon garázdálkodhatnak Róma fölött. Eldöntötték továbbá, ha ez nem sikerülne, akkor a megválasztott consulokat ( kvázi " miniszterelnököket " ) megölve veszik át erőszakkal a hatalmat. Egész Itáliát uszították az adósságok eltörölésének ígéretével , így a bázisuk gyorsan növekedett. /Idézőjeles " kormánybuktatásuk" még időben lelepleződött.

Ekkor hangzott el Marcus Tullius Cicero híressé vált beszéde, melyet a humán műveltség - legalább - középszintű ismerői bizonyára hallottak már .

" Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? ..." - kezdetű ciceroi szónoklatot engedelmükkel magyar fordításban írom le :

" ... Ugyan meddig élsz vissza, Catilina, még a türelmünkkel? Meddig űz még eszeveszett dühöd gúnyt belőlünk? Mely határig hányja-veti magát zabolátlan

vakmerőséged? Hát sem a Palatium éjjeli őrzése, sem a nép rettegése, sem a legderekabbak összesereglése, sem a senatus üléshelyének megerősítése, sem a senatorok

arca-tekintete, semmi sincs rád hatással?

Terveid lelepleződtek, nem veszed észre? Bilincsekbe verve valamennyiünk tudatában összeesküvésed, nem látod?

Hogy a mára virradó meg az előző éjjel mit műveltél, hol voltál, össze kiket hívtál, velük mifélékről tanácskoztál, melyikünk nem tudja, mit gondolsz?

Óh idők, óh erkölcsök!

A szenátus mindezt tudja, a konzul is látja, ez itt mégis tovább él. Él?? Sőt, még a szenátusba is eljön, részt vesz az üléseken, és szemeivel egyenként választ ki, jelöl

meg minket legyilkolásra. "

.

.

"Historia est magistra vitae"... ez a bölcsesség is résmentesen illeszkedik világszerte, így Magyarországon is a gondolkodó ember életszemléletéhez... politikai álláspontjának

kialakításához.

De térjünk vissza a jelenbe!


Mi folyik itt ?

Meddig élnek vissza a türelmünkkel ?

Meddig randalírozhatnak köztünk a Soros-pénzen kilóra megvett patkányok... és az általuk felhergelt ostoba félrevezetettek ?

Meddig kell tűrnünk, hogy miniszterelnökünket és Magyarország köztársasági elnökét mocskolhassák ezek a senkiháziak ?

Méghozzá MINDEN NÍVÓ ALATTI ALPÁRI STÍLUSBAN ( Bocsánatot kérek, de ez szó szerinti idézet : " Orbán geci ! Áder nyeli"...)

HÁNYINGER !!!

Hányingerem van tőletek és a mögöttetek álló ALJAS és SÁTÁNI ERŐKTŐL !

Emberek! Magyarok!

Meddig hagyjuk még ezt ???

Nálam már betelt a pohár. Nagyon remélem, hogy sokan vagyunk ezzel így !

Ez nem demokrácia... nem szólásjog... nem szabadság, hanem ERKÖLCSTELENSÉG.

Abból is a legalja.

Soros és bandája , no meg a hazai ballibsik már rég " átlépték a Rubicont ".


A kocka el van vetve. Ezt a VONAL ALATTI SZENNYET semelyik normális polgári értékrendet valló honfitársunk nem köteles eltűrni!

Sőt, ha már a " kötelesség" szó előkerült : kötelesek vagyunk a magunk módján a legmesszebbmenőkig TILTAKOZNI ez ellen az anarchista szemétáradat ELLEN!

.

A fentebb említett Róma-korabeli patkánylázadás elbukott.

Catilinára, a felforgatóra halálos ítéletet hoztak.

Természetesen nem kívánom, nem kívánhatom ugyanezt az ELÁLLATIASODOTT pesti csürhe hangadóinak, vezéreinek.

Engem már az is megnyugvással töltene el, ha a " JELEN CATILINÁI" , Sorosék és a többiek befejeznék otromba tevékenységüket és és elhúznának innen.

Minél messzebbre!!!

Hagynának minket a saját hazánkban békében élni és a " műveleti területként" kipécézett Magyarországot nem háborgatnák tovább!

Fotó: 444.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...