Rengeteg Európába tartó Iszlám állam hívet fogtak el

2017.10.30

A török hatóságok összesen 143 embert vettek őrizetbe egy razzia során.

Összesen nyolc tartományban fogták el az Iszlám Állam híveit - írja török forrásokra hivatkozva az MTI.

Az elfogottak közül egyesek a köztársaság napjának ünnepére, vasárnapra terveztek terrorcselekményeket. A fővárosban, Ankarában szombaton őrizetbe vett 55 ember közül 49 volt külföldi, főként szíriai.

Isztambulban az Iszlám Állam négy állítólagos hívét vették őrizetbe. Gépkocsijukban házilag készített robbanószerkezetet találtak. Két házban szintén bombakészítéshez használatos eszközökre, anyagokra bukkantak a rendőrök.

Törökországban vasárnap ünnepelték a köztársaság megalakulásának 94. évfordulóját.

Az Iszlám Állam számos merényletet, támadást hajtott végre 2015-16-ban Törökországban több száz emberéletet kioltva. Azóta a török biztonsági erők fokozták műveleteiket a dzsihadisták ellen.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...