Repedezik a jobbik - kilép a pomázi elnök is

2017.04.18

Sarkadi Attila, Pest megye 3. választókerületének jobbikos elnöke, a párt pomázi vezetője hétfőn tette föl a Facebookra közleményét, amelyben bejelentette, valamennyi jobbikos pozíciójáról lemond, és kilép a pártból. Mint írta, nehéz döntést kellett meghoznia, mivel valaha nagyon szeretett a Jobbikhoz tartozni. Fölidézte, 2008-ban alapították meg a radikális párt helyi szervezetét, többekkel együtt a Magyar Gárdába is belépett. Mint fogalmazott: "Magyar, keresztény nemzeti értékeink és identitásunk ügyének radikális képviselete érdekében lettem e politikai közösség tagja. Erőnket az értékelvű politizálás és a tiszta beszéd jelentette". Azonban ennek ma már nyomát sem látja. A jobbikos önkormányzati képviselő azt írta:

Nem tartoztam a Jobbik legradikálisabb szárnyához; elfogadtam a néppártosodási törekvéseket is, amíg azok nem jártak elvtelen kompromisszumokkal. Maradtam, talán mert hittem abban, hogy még visszatérhetünk az eredeti értékekhez. Ennek érdekében az elmúlt hónapokban személyes találkozást kérve jeleztem Vona Gábornak, hogy sem én, sem az általam vezetett dunakanyari alapszervezeti elnökök döntő többsége nem értenek egyet a párt irányváltásával. Tiltakozásunkat petíció formájában is eljuttattuk a pártvezetéshez.


Úgy gondolom, hogy a Jobbik átlépte a Rubikont azzal, hogy a balliberális pártokkal együtt az alkotmánybírósághoz fordult a Lex CEU-val kapcsolatban. A demokrácia elleni támadás?! Miről beszélünk?! Féltjük Sorost és a mögötte álló üzleti körök egyetemét, ahol többünk szerint a közép-európai nemzetállamok ellenségeit képzik posztgraduális formában? Mostantól a MAGYAR ÉRDEK helyett a DEMOKRÁCIA féltése lesz az új hívó szó?! A kormányra kerülés oltárán minden feláldozható? Tiszta beszéd és harcos értékképviselet helyett mára maradtak az arcpirítóan demagóg jelmondatok egy zavaros ideológia mentén, és az elvtelen megalkuvás akár a velünk ellenséges csoportokkal is, a szavazatmaximálás reményében.

A volt pomázi Jobbik-elnök ezután fölsorolta azokat az ügyeket, amelyeket szerinte már nem képvisel a Jobbik:

Ma már nincs napirenden az elszakított magyarság ügye; a magyar nemzet, a keresztény Európa védelme; a kettős kereszt-állítás; rovásírásunk visszavezetése a köztudatba; nemzeti hagyományainkra való emlékezés; hallani sem lehet az "Attila unokái vagyunk" programról. Van a magyarság érdeke helyett "A NÉP pártján"; "a jogállamiság védelme" és a létező legmélyebb lövészárkok ásása.

Végül arra is kitért: sajnálja, hogy "az egész parlamenti frakció cinkosa lett a párt vezetésének a Lex CEU kapcsán is", mert több, általa tisztelt és a keresztény értékek talaján álló bajtársa van közöttük.

Bármilyen nehéz is a döntés, jelenlétemmel nem legitimálhattam tovább az értékvesztést, a hatalom minden áron való megszerzését, az elvtelen fordulatot.

NEM CSAK SARKADI TÁVOZIK

A Facebookra kitett közlemény nyomán a kommentelők elsöprő többsége elismerését fejezte ki Sarkadi Attilának, amiért "bátran" és "gerincesen" meghozta ezt a döntést. Az egyik hozzászóló Koncz Szilvia, a pomázi képviselőtestület másik jobbikos tagja volt, aki ezt írta:

Együtt kezdtük, együtt fejezzük be. Ez már messze van a Nemzeti érdektől és attól a párttól, ahová beléptünk.

Szavaiból arra lehet következtetni, hogy ő is távozik a pártból. Így a pomázi képviselőtestületben egyetlen jobbikos politikus sem marad.

Amint arról beszámoltunk, a CEU-ügy miatt telt be végleg a pohár a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének volt vezetőjénél, Borbély Zsolt Attilánál is, aki múlt heti közleményében "nettó nemzetárulásnak" minősítette, hogy Vonáék aláírják a balliberális pártok alkotmánybírósági beadványát.

Pestisracok.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...