Simicska-Jobbik-Kálmán Olga: együtt a nagy csapat.

2017.03.14

Elindult Kálmán Olga műsora Simicska Lajos tévéjében, a Hír TV-ben. A műsorvezető az ATV karácsonyi partiján mondott fel előző munkahelyén, és sajtóhírek szerint

4 millió forintos havi fizetésért szerződött át Simicskához.

Ezt az irreálisan sok pénzt Kálmán Olga egy mai interjúban tagadta, a 24.hu-nak azt mondta, hogy ez nem igaz. Sőt, arról is beszélt, hogy szerinte nem bukott meg az ATV-nél. Ennek ellentmond, hogy a csatorna kvázi első műsorvezetőjéhez képest nem hozta a várt nézettséget.

Egyrészt Hajdú Pétert vagy Sas Józsefet is rendszeresen többen nézték, másrészt, és ez azért eléggé tanulságos:

ha Kálmán Olga saját műsorát éppen más vezette, a nézettség rendre jobb volt.

Kálmán Olga korábban sokat szidta Simicskát, mielőtt a nagyvállalkozó szembefordult volna Orbán Viktorral. Utána viszont a bírálatok abbamaradtak, sőt. Most pedig Simicska tévéjében bemutatkozott. Rögtön az elején azt mondta, hogy

ATV
ATV

véget ért a téli szünet, véget ért a szánkózás!

- ezzel utalt Simicska közismert mondatára, amikor trágár stílusban, feltehetően részegen azt mondta két évvel ezelőtt egy riporternek, hogy most elmegy szánkózni, de majd utána kirúg mindenkit.

Simicska Lajos itt nem szánkózik.

Vagyis, ezzel a vicceskedésnek szánt mondattal valójában teljesen egyértelműen azonosult új főnökével, Simicska Lajossal.

A Hír TV-ben, első adásában Majtényi László, Vona Gábor és Tölgyessy Péter volt a vendég. Utóbbi hosszan elemezte a Fidesz-kormány hibáit és eredményeit, de az igazán tanulságos interjú az első kettő volt.

MTI
MTI

Az elején egy szürreális beszélgetésben Majtényi hosszan magyarázhatta, hogy

siker, hogy elvesztette az elnökválasztást.

Majtényi egyébként egy felettébb megértő mondattal utalt a szélsőséges Vona Gáborra is.

Ugyanakkor a beszélgetésben elkezdték előkészíteni,

hogy Majtényi lehetne akár közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt is.

Bár Majtényi azt állította, hogy nem akar, de Kálmán Olga megpróbálta rábeszélni.

Ön lehetne az a személy, aki megteremtené az egységet

- ezt mondta szemtől szembe vendégének a riporter.

Arra viszont nem kérdezett rá, amit többen is kritikaként fogalmaztak meg vele szemben: vagyis, hogy a nemzet egységét megjelenítő köztársasági elnöki posztra pályázva csak az ellenzéki szavazókhoz beszélt.

Enyhén szólva Vona Gábornak sem kellett túlzottan idegeskednie Kálmán Olga miatt.               Vona Gábornak nem kellett félnie a kemény kérdésektől. Bár kétségtelenül megfeddte, hogy miért nem állított a Jobbik köztársasági elnök-jelöltet. Úgy tűnt, hogy Kálmán Olga a politológus Török Gáborra gondolt, mint alkalmas Jobbik-jelöltre. Az álbaloldali fordulattal próbálkozó, de valójában antiszemita, rasszista botrányaival állandóan lebukó párt, a Jobbik elnöke hosszú percekig elemezhette, hogy szerinte huszadik vagy huszonegyedik századi jelölt-e Majtényi László.

Kiderült, hogy Simicska fiával szemben sem Kálmán Olga, sem Vona Gábor nem tartja reálisnak a Jobbik kétharmados győzelmet.

Csak a sima győzelmet.... :))

Kálmán Olga égül kicsit megdorgálta viszont Vonát, hogy nem volt a Jobbik elég aktív az olimpiaellenes aláírásgyűjtésben.

Tölgyessy Péter is ott volt a műsorban.

A műsor második felében Tölgyessy Péter beszélt 40 percen át. Láthatóan csalódottan fogadta Kálmán Olga, hogy a kritikák mellett Tölgyessy arról is beszélt, hogy

Orbán Viktor komoly eredményeket ért el,

- például kiszabadította az országot az adósságcsapdából - és hogy feltehetően marad a Fidesz 2018 után is. A végén arra biztatta vendégét, hogy mondjon valamilyen csodaforgatókönyvet. Tölgyessy nem mondott.

A műsor szlogenje Kálmán Olga elköszönéséből ítélve feltehetően az, hogy 'csak egyenesen'.