Soros a kormányzati gyakorlat változtatására ad pénzt

2017.04.08

Kiírást tett közzé a Soros György által alapított és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations), melyben olyan civil szervezeteket keresnek, amelyek hajlandóak tenni - például - "a kormányzati partikularizmus visszaszorítása érdekében".

"A közélet integritása és a kormányzati partikularizmus visszaszorítása érdekében" tett közzé pályázati felhívást Soros György által alapított és finanszírozott Open Society - írja a Híradó. Az alapítvány hazánkon kívül Romániából és Bulgáriából is várja a pályázók jelentkezését - kizárólag angol nyelven. A kiírás kitér rá: a pályázat célja, hogy "a kormányzati gyakorlaton változtasson".

Mint arról a PestiSrácok.hu korábban már írt: a Nyílt Társadalom Alapítványok közzétette a tavaly általuk támogatott szervezetek listáját, ezen szerepel sokak mellett a Labrisz Leszbikus Egyesület (az egyesület vidéken folytatott tájékoztatási tevékenységét 15 ezer dollárral elősegítendő), a Migráns Segítség Magyarország nevű egyesület (a 80 ezer dolláros támogatás célja, hogy az egyesületet segítse a migránsokat támogató szolgáltatások tervének kialakításában és megvalósításában), de jelentős támogatást kapott több roma szervezet, illetve szexmunkás-érdekvédő alapítvány is. A Magyar Helsinki Bizottságot 610 ezer dollárral támogatta a Soros-féle alapítvány a menedékkéréshez való jog védelme érdekében, a drogpolitika megreformálása érdekében is tevékenykedő Társaság a Szabadságjogokért pedig 110 ezer dollárt kapott.