Soros beavatkozott a francia választásba. Magyarországon is erre készül?

2017.05.10

Miközben a balliberális médiumok lépten-nyomon Macron levelei miatt aggódnak (állítólag feltörték az email-rendszerét), addig a Soros Györgyhöz köthető Avaaz nevezetű online aktivista hálózat vírusvideókkal, plakátok meghekkelésével, SMS-ekkel, több ezer telefonhívással, valamint különféle akciókkal "formálta" a médiát, illetve befolyásolta a választókat a francia elnökválasztás során .

A világ egyik legnagyobb, legkiterjedtebb online aktivista hálózata - mely mögött az ismert amerikai milliárdos, Soros György áll - a francia elnökválasztás során sem maradt tétlen. Az Avaaz több akciójáról is beszámolt már a 888.hu, most pedig egy belső körlevél jutott a portál birtokába, melyben köszönetüket fejezik ki a világ minden táján jelenlévő aktivistáiknak, hogy Ausztria és Hollandia után Franciaországban is legyőzték a "jobboldali populistákat".

 Forrás: AFP/Thomas Samson
Forrás: AFP/Thomas Samson

Felnyitották a szemeket

A levél tanúsága szerint az Európában lévő 20 millió Avaaz-aktivista ismét elérte céljátés "szép ezt látni". Az Avaaz megfogalmazása szerint a "szélsőjobboldali", "nacionalista" Marine Le Pen nagyobb vereséget szenvedett, mint azt várták, és mindezt egy teljesen új politikai mozgalommal szemben, amely olyan értékeket emelt fel, mint amilyen "emberiesség" és a "nyitottság". Az Avvaz szerint.

A német nyelvű körlevél szerint az Avaaz "kötelessége volt", "magas prioritást élvezett" ebben az évben, hogy "megállítsák a szélsőjobboldalt" Franciaországban, így nem véletlen, hogy sem energiát, sem pénzt nem sajnáltak arra, hogy "felnyissák" a francia választópolgárok szemét. Pontosabban: hogy beavatkozzan a francia belpolitikába, beavatkozzanak olyasmibe, amihez az ég egy világon semmi közük.

Meghekkelt plakátok

Saját elmondásuk szerint a hálózat20 ezer SMS-t és több ezer telefonhívást bonyolított lea választások során, hogy mozgósítsák azokat a szavazókat, akik tartózkodni akartak - vélhetően a kampánycsendet is megsértve.

Mindemellett a "legfontosabb városok" kerületeiben plakátokat hekkeltek meg, többek között Le Pen arcát Trumpéra, valamint apjáéra - aki lányával ellentétben nyíltan antiszemita volt - cserélve.

Az Avaaz a választásokra egy vírusvideót is készített, amit napok alatt több mint 2,5 millió ember látott a közösségi média segítségével. A videóban Marine Le Pen-ellenes megnyilatkozásokat mutatnak, valamint a trumpi politika Franciaországba való beszivárgásával "rémisztgetnek".

Az Avaaz tagjai a francia utcákat is járták a választások alatt, különféle - saját szavaik szerint "szenzációs" - akciókkalsegítve a későbbi győztes Macront,mellyel a médiát is sikerült formálni.

Origo, 888.hu, Nemzetünk.hu nyomán