Soros irányítja a 444.hu-t?

2017.04.17

Minap került nyilvánosságra, hogy a Soros György érdekeltségébe tartozó, de ezt régóta tagadni igyekvő 444.hu kiadói igazgatóságában az amerikai milliárdos bizalmi emberei ülnek. A nevezett hírportál rendszeresen támadta az elmúlt években a Civil Összefogás Fórumot, annak párttámogatását firtatva, így a CÖF szóvivője most reagált a balliberális hírportál elköteleződését illető hírekre.

Ifj. Lomnici Zoltán kiemelte, hogy a 444.hu alaptalan vádjaira mindannyiszor tényeken alapuló válaszokat adott a CÖF, ezért most ugyanezt várják el Uj Péter főszerkesztőtől is azzal kapcsolatban, hogy Maria Nemcová és Valér Kot - mindketten Soros György régi bizalmi emberei - is ott ülnek a hírportál kiadói igazgatóságában. A CÖF szóvivője elsődlegesen azt firtatja, hogy milyen utasításra és kinek a pénzén alapította meg az Index.hu-tól annak idején távozó Uj Péter a 444.hu-t, illetve ha tényleg Soros helytartói ülnek a kiadói igazgatóságban, akkor rendeltek-e cikkeket a lap tollnokaitól, és adnak-e konkrét parancsokat is.

Az is jogos kérdés, hogy a nyíltan a magyarság nemzeti érzéseit sértő cikkek sorozatát gyártó sajtóorgánum, miért Magyarországon választott telephelyet magának? Lehet, hogy a magyar embereket az is érdekelné, hogy a nevezettek tudnak-e egyáltalán az ország hivatalos nyelvén, azaz magyarul?

- tette hozzá. Lomnici felidézi Kardos Gábor, a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatójának korábbi válaszát, amelyben csupán annyit mondott, hogy ők a maguk urai, és az összes kollégájuknak hasonló szabadságot kívánnak a munkavégzésnél.

A semmitmondó válasznál mi Új Péter főszerkesztőtől többet várunk, hiszen milyen szabadság az, ahol a kenyéradó gazda annyira nem bízik saját embereiben, hogy kipróbált kádereket ültet a szerkesztőség nyakába?

- kérdezi a CÖF szóvivője.

Pestisracok.hu; 888.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...