Soros - EU - USA szövetség

2017.10.24

Soros mellett az "Európai értékek" lobbicsoport más jelentősebb donorjai az Európai Bizottság és az Európai Parlament, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nagykövetségei.

"Hasznos idióták? Soros prágai lobbistái a Russia Todaynek nyilatkozókatvették tűz alá" címmel az orosz globális tévéhálózat arról számol be, hogy közösen egy Soros, az EU és az amerikai kormány által pénzelt prágai alapítvány az ezen orosz tévének nyilatkozó 2327 személyt hasznos idiótának nevezte, amiért megszólaltak benne. Ugyanis e tévét a magát "Európai értékeknek" nevező lobbicsoport a Kreml szócsövének nevezi.

A prágai alapítvány az Európai Értékek Agytröszt ("European Values Think-Tank) néven működik. Ez állított össze egy listát, jelent erről a globális orosz tévéhálózat, amely magába foglalja azokat a vezető nyugati celebeket, újságírókat, kommentátorokat, egyetemi tanárokat, újságírókat, és politikusokat, akik az elmúlt években megjelentek a Russia Today képernyőjén.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...

A lista maga is tele van hibákkal. Így például az magában foglalja Boris Johnson "brit külügyminisztert", holott nem ő, hanem egy őt megszemélyesítő színész szerepelt az RT-n.

A prágai lobbiszervezet legnagyobb donora George Soros "keselyű kapitalista", aki mintegy 25 százalékát állja a szervezet költségvetésének két Nyílt Társadalom alapítványán keresztül.

Az RT erről szóló tudósítása megjegyzi: Oroszország Soros ott működő szervezetét annyira mérgezőnek tekinti, hogy azt "biztonsági fenyegetésként" tiltotta be. De Sorost Magyarország, azaz születési helyének kormányzata is "az állam ellenségének" nyilvánította. És ezzel Izrael is egyetért, amelynek külügyminisztere kijelentette, Soros "folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányait".

Az közismert tehát, jelenti az RT, hogy Soros nem barátja a demokráciának. Hanem arra használja fel hatalmas vagyonát, hogy beavatkozzon szuverén államok belügyeibe, és aláássa a neki nem tetsző kormányokat. Épp amivel prágai lobbiszervezete vádolja az RT-t, holott az RT-nek egyetlen feladata, hogy bemutassa az orosz álláspontot.

Olvassa el ezeket is:

Soros mellett az "Európai értékek" lobbicsoport más jelentősebb donorjai az Európai Bizottság és az Európai Parlament, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nagykövetségei. Vagyis nem kell lángésznek lenni ahhoz, hogy kövesse a pénz útját és nézze meg, hogy mi a program. Annak a lobbicsoportnak, amely kapcsolódik az Ukrán Világ Kongresszushoz, a Lockheed Martin Corporation-hoz, a másik gigantikus fegyvergyártóhoz, a Raytheon Companyhoz, és az amerikai külügyminisztériumhoz. Mindezen entitás természetesen profitált az Oroszország és a Nyugat között oly feszültté vált viszonyból.

Lovasistvan.hu