Soros féle álcivilek randalíroztak Pécsett

2017.05.30

Botrányba fulladt a pécsi önkormányzat testületi ülése, miután az ülés második napirendi pontjánál néhány fiatal sorosista fizetett álcivil Mészáros Lőrinc és a polgármester Páva Zsolt arcképével ellátott bankókat szórt a képviselőkre, és egy hatalmas CSŐD feliratú molinót feszített ki a karzaton. 

A polgármester kizavarta a fiatalokat teremből.

A tiltakozás annak szól, hogy kedden fogadta el a közgyűlés a zárszámadást, miközben a balliberális ellenzék szerint a város állapota katasztrofális, csődközeli állapotban van, és éppenséggel ez volt az oka annak, hogy a múlt csütörtökre kiírt májusi rendes közgyűlés végül keddre csúszott. A Szabad Pécs azt írja, több - nagyjából 3,5 milliárdos - az önkormányzati hiány, ami miatt állami segítségre lesz szüksége a városnak, és felmerült, hogy a mentőövért cserébe átadná az államnak a Pécs-pogányi légikikötőt.

Páva az ülésen arról beszélt, hogy takarékoskodni valóban kell, de megszorítani nem, nem cáfolta viszont, hogy a reptér átadása jelenthet garanciát "a negatív pénzügyi folyamat" lezárására. A Fidesz-frakciót vezető Kővári János szorosabb kormányzati együttműködést és fenntarthatóság vizsgálatokat kezdeményezett a városi projektek esetében.

Az MSZP-s Gulyás Emil arról beszélt, hogy menekül a munkaerő Pécsről, és csak olyan beruházások valósulnak meg, amik viszik a pénzt, mint a misinai jégpálya, a hadipark vagy a fürdő. A zárszámadást a képviselők végül elfogadták. (Szabad Pécs)