Soros György megkezdte a brit választásokba való beavatkozást

2017.04.22

Az Amnesty International a június 8-án tartandó brit választások jegyében azt kérte, senki ne szólaljon fel elítélő hangnemben az ellenőrizetlen migrációról. Nem véletlen, hogy ilyen 'független', 'civil' állásponton van a szervezet.

A szervezet honlapján figyelmezteti a választásokon indulókat arra, hogy a migrációval kapcsolatban inkább 'nyugodt' hangvételben kellene beszélniük:

- ezt Kate Allen, az Amnesty International UK igazgatója mondta, aki szerint már korábban, a Brexit-szavazás során is meg lehetett figyelni a 'kirekesztő nyelvhasználatot':

Fotó: MTI Fotóbank

Az "emberi jogokkal" foglalkozó nem-kormányzati szerv (NGO) szerint tehát nem árthatna a brit kampánynak egy kis píszí. Valószínűsíthetően ez azt jelentené, hogy minden jelölt csakis az Amnesty Internationalnak megfelelő szöveggel csábíthatna magához szavazókat.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy arról az Amnesty Internationalről beszélünk, amelynek amerikai testvérszervezete 750,000 dollár (majdnem 220 millió forint) támogatást kapott Soros György nevével fémjelzett Open Society Foundations-től. Nem véletlen tehát a migránssimogató hangnem, amely már jó régóta vesszőparipája a szervezetnek.

a politikusok és média által használt nyelv azt az üzenetet közvetítette, hogy néhány ember elsőbbséget élvez az emberi jogok terén."

ha nem a megfelelő módon beszélünk a bevándorlással kapcsolatban, annak súlyos következményei lehetnek."

888.hu Forisek Ádám