Soros Györgyöt 10 milliárd dollárra pereli egy izraeli cég

2017.05.07

A BSG Resources szerint Soros - befolyása révén - indokolatlan kárt okozott nekik. A vádak szerint az agg milliárdos "civil" szervezetein keresztül nyomást gyakorolt a Nyugat-Afrikában található Guinea kormányára, hogy ellehetetlenítse a BSG Resources tevékenységét. A befektetési cég azt is sérelmezi, hogy Soros szervezetei, amelyek elvileg emberjogi és humanitárius tevékenységet végeznek, olyan nyomás alá tudták helyezni a helyi kormányzatot, hogy az elállt a korábban megkötött bányászati megállapodástól - írja a Foxnews.

"Sorost csak a rosszindulat motiválta, mivel nem voltak gazdasági érdekeltségei Guineában" - áll a BSGR által benyújtott bírósági iratokban.

A Foxnews több olyan esetet is felidéz, amikor Soros hálózatával és pénzügyi befolyásával komoly folyamatokat tudott elindítani más országokban. Szóba került a legutóbbi macedóniai válság, vagy éppen Franciaország, ahol bennfentes kereskedelem miatt elítélte egy francia bíróság.

AFP
AFP

Magyarországról szólva a Foxnews elmondja, hogy a magyar kormány szerint "a liberális pénzember gyakran mutatja magát és szervezeteit humánusnak, ám eközben a politikát manipulálja".

"Minden, rendelkezésünkre álló törvényes eszközt bevetünk, hogy megállítsuk ezeket a pszeudo-civileket, mint amilyeneket Soros György is finanszíroz"- idézi a lap Balog Zoltánnak, az EMMI miniszterének szavait, habár a nyilatkozat pontos forrását nem tüntették fel.

A Foxnews kiemeli, hogy a guineai eset valószínűleg Soros személyes bosszúja volt, ugyanis a BSGR az agg milliárdos egyik régi ellenfelének, Benny Steinmetznek a tulajdonában van.

A szintén milliárdos Steinmetz és Soros között több mint 20 éve tart az ellenségeskedés. Annak idején egy orosz üzleten vesztek össze, valamint Steinmetz Izrael-párti, míg Soros Izrael-ellenes.

A lap szerint Sorosnak jelentős érdekérvényesítő képessége van az amerikai Demokrata Párton belül. Obama alatt azt is sikerült elérnie, hogy vizsgálat induljon a BSG Resources ellen.

A spekuláns szóvivőjén keresztül tagadta az ellene felhozottakat. 888.hu