Soros Junckerrel találkozik

2017.04.21

Jövő csütörtökön találkozik az Európai Bizottság elnöke és Soros György, hogy a magyarországi felsőoktatási szabályozásról megbeszélést folytassanak - jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A szóvivő elmondta, hogy az Európa Parlament szerdai brüsszeli plenáris ülésén a bizottságot Frans Timmermans, az EB első alelnöke fogja képviselni. A szóvivő elmondta azt is, hogy a bizottság május elején fog állást foglalni a magyar nemzeti konzultációs kérdőívvel kapcsolatban.

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője szerdán azt is közölte, hogy Frans Timmermans alelnök két uniós biztos társaságában ugyancsak találkozni fog Soros Györggyel a jövő héten, és megbeszélést folytatnak a Soros-egyetemet érintő magyar szabályozásról - írja az MTI.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.